2021-10-30 112 瀏覽
🎌鬧市日或居酒屋🎌 推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️Yeah Yeah Yeah~ 撒花🥳 朋友話好耐無見要catch up 下、好耐無見仲要請食飯,開心❣️選擇銅鑼灣,食完仲可以四圍逛🛍位於銅鑼灣黃金廣場日式食店,由2004年開業至今,裝潢以居酒屋感覺,店內外內以木作主調,燈光微暗感覺令人放鬆。食物選擇唔少,刺身、壽司、卷物、小食、烏冬、飯等等。飲品酒店及無酒精都令人選擇困難。傳統人手落單,店員有互動,更主動建議飲品❣️🐟日本烏頭刺身✨店員上餐時稱飛機魚刺身,下次嚟唔一定有㗎!欣賞刀功,每片厚薄均勻,擺盤精緻如花。刺身晶凝通透,食落鮮美,魚脂輕盈,質地軟腍。蘸上酸汁更提升味道層次~🐟雜錦刺身拼盤✨4款厚切刺身,外觀吸引。分別有赤身、池魚、金線鯛及帶子。赤身魚味濃厚、池魚質地軟滑、金線鯛經火灸後逼出油脂更肥美、帶子鮮甜軟滑。 #大推🍣雜錦壽司拼盤✨12款壽司分別有海膽軍艦、蔥吞拿魚蓉軍盤、蝦蛄、牡丹蝦、帶子、拖羅、三文魚等等。朋友平時唔食吞拿魚之拖羅好肥美,大家笑咗出嚟🤣🤣 海膽味道濃厚、蔥拖羅魚蓉味道油香、蝦蛄厚身鮮美,牡丹蝦鮮甜肉厚。每人幾件之後都表示滿足🥰 #CP值高🥚一門玉子燒✨Signatu
🎌鬧市日或居酒屋🎌
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️

食物選擇唔少,刺身壽司、卷物、小食、烏冬、飯等等。飲品酒店及無酒精都令人選擇困難。傳統人手落單,店員有互動,更主動建議飲品❣️
日本烏頭刺身

🐟日本烏頭刺身

🐟雜錦刺身拼盤
雜錦壽司拼盤

🍣雜錦壽司拼盤
一門玉子燒

🥚一門玉子燒
✨Signature菜式,熱呼呼厚厚的玉子燒。 蛋味十足,質地內裡軟滑,配上蘿蔔蓉同酸汁令味道更加豐富~
蟹肉忌廉

🦀蟹肉忌廉
✨熱焫焫脆卜卜蟹肉忌廉,外層酥脆炸得乾身、內層餡料creamy 軟滑!唔錯~
安格斯牛扒

🥩安格斯牛扒
✨大大塊安格斯牛扒,面層灑上黑椒,熟成度medium rare。牛味濃厚,質地軟腍,完全無渣。
日式魚湯烏冬

🐟日式魚湯烏冬
✨湯頭魚味濃郁無腥味,烏冬彈牙帶煙韌,配料京蔥絲、蘿蔔、雜菌等等。大家連湯都飲哂~ #必點
海鹽荔枝梳打/蜜桃梳打/巨峰乳酸梳打/菠蘿杏子酒

🌊海鹽荔枝梳打
✨ 外觀半透明,梳打夠凍又夠汽,荔枝味中帶海鹽味,蒟蒻增加咬口。

🍑蜜桃梳打
✨蛋黃色令視覺清新, 香甜蜜桃配上梳打,感覺涼快,

🍇巨峰乳酸梳打
✨粉紫色巨峰乳酸,加上同樣夠汽又冰凍嘅梳打,甜度恰到好處且味道唔假。

🍍菠蘿杏子酒
✨Shochu 系列之一,店員私心推介菠蘿杏子。甜度剛好,菠蘿加上杏子味道更豐富。

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️❣️
環境 ❤️❤️❤️❤️❣️
服務 ❤️❤️❤️❤️❣️
🔖 一門 (銅鑼灣)
🪑銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓
  • 菠蘿杏子酒