2023-01-29 85 瀏覽
一直都好鍾意食魚麵魚湯, 但香港比較難搵到,今日同友人試到覺得非常喜出望外~ 價錢平得黎仲要好好味😋🌟炸魚無薯條 (明太子+蟹籽醬)係呢度最有人氣之一。係用魚肉整成一條條形狀,然後再去炸出黎。口感煙煙韌韌,同時充滿魚肉嘅味道,非常特別。食嘅時候點埋明太子蟹子醬,真係食到停唔到口🤤🌟Fish-chos 扮墨西哥魚皮粟米片nachos改用炸魚皮版本~魚皮比粟米片更薄更脆,再配埋牛油果醬同沙沙醬,好好味,又一驚喜之作🌱卡邦尼烤雞魚麵撈卡邦尼汁濃味而且非常黏口杰身,完全包全晒啲魚麵,再配上好多舊軟滑嘅雞肉同埋大量煙肉碎,外觀精緻又好味🌱Double扒魚麵撈(跟咖喱汁)兩款不同味道煎豬扒,豬扒仲要唔柴口。咖喱汁比較辛口,咖哩味好香而且都係完美咁包全晒啲魚麵,分量剛剛好🌱卜卜脆鹹豬手(半份)豬皮雖然未去到卜卜脆,但反而配厚厚嘅豬手肥膏,同埋好淋嘅豬手~ 另外仲有德式芥末醬,點埋味道提升幾倍~ 個呢個價錢有咁高質又大份豬手,物超所值

🌟炸魚無薯條 (明太子+蟹籽醬)

🌟Fish-chos 扮墨西哥魚皮

🌱卡邦尼烤雞魚麵撈
卡邦尼烤雞魚麵撈

🌱Double扒魚麵撈(跟咖喱汁)
double扒魚麵撈

🌱卜卜脆鹹豬手(半份)
卜卜脆鹹豬手

2023-01-26