2021-06-06 90 瀏覽
疫情以黎, 真係好耐冇出外打過邊爐啦。 人少唔好打, 太多人既地方又唔方便去。 好彩而家穩定好多, 都可以放心外出食飯。 所以就決定去打邊爐大食一餐。鮮入圍煮,之前都聽好多人推介過, 都未有機會去, 今次終於有機會。 一黎到, 見到佈置到好有香港特式,好似係街市入面打邊爐咁, 但又好乾淨, 感覺好得意。一黎到, 店員就介紹我地要試下花膠雞煲, 所以邊叫左。真係好足料,入面真係好多雞同花膠。 好香濃既味道。 而且雞都好嫩滑, 同埋真係好大件,感覺比食雞煲仲多, 但都係叫細煲jar. 食完花膠雞煲,先再加湯開始打邊爐。 但個湯真係超正, 會忍唔住一定飲晒。再叫左安格斯牛, 脆肉鯇魚, 手打墨魚滑, 響鈴,豆腐, 蟹柳, 油麥菜。 嘩,真係餓左好耐邊爐咁。鍋料睇落好新鮮, 食落都好正。 特別係安格斯牛夠嫩滑, 唔會縮細硬, 好有牛味。 脆魚鯇好爽口, 大件肉好好食。 其他都好新鮮, 又乾淨。 真係值得食。
一黎到, 店員就介紹我地要試下花膠雞煲, 所以邊叫左。

2021-06-06
  • 濃厚原隻雞煲花膠湯