2022-06-18
過去鰂魚涌搵朋友,朋友推介左呢間位於鰂魚涌地鐵站對面嘅餐廳!呢間餐廳仲超有心思整咗啲立體畫俾客人打卡!店員仲話係搵彩繪師傅畫出嚟而唔係就咁貼上去!真係別有一番風味好似去咗旅行咁✨墨魚餅喇沙喇沙唔算極之辣而且好香奶味!墨魚餅食落都算真材實料,唔會好多粉!材料仲包括雞蛋,豆卜呢!嗰個麵底都係用咗兩種粉麵令到客人入口有不同口感!✨福建麵呢個麵真係好特別喺其他地方食唔到!用兩種麵底去炒成,好有鑊氣!仲有大蝦同埋好多魚片做餸呢!✨參巴蜜糖骨呢個價錢來講真係性價比超高!啖啖肉而且蜜糖味好重!啲肉質都算多汁而且軟林林!✨秋葵濃湯豆腐味道幾清新而且有住家嘅感覺!✨熱檸檬薏米水夠晒養生而且薏米好多好足料✨凍檸茶充滿港式風味甜酸度適中值得一讚就係感覺上呢間餐廳用料好天然,就算點左啲濃味嘅菜式返到屋企都冇口渴!果然係鰂魚涌街坊推介嘅必食店舖!
呢間餐廳仲超有心思整咗啲立體畫俾客人打卡! 店員仲話係搵彩繪師傅畫出嚟而唔係就咁貼上去!真係別有一番風味好似去咗旅行咁
✨墨魚餅喇沙
喇沙唔算極之辣 而且好香奶味! 墨魚餅食落都算真材實料,唔會好多粉!材料仲包括雞蛋,豆卜呢!嗰個麵底都係用咗兩種粉麵令到客人入口有不同口感!
✨福建麵
✨參巴蜜糖骨
呢個價錢來講真係性價比超高!啖啖肉而且蜜糖味好重! 啲肉質都算多汁而且軟林林!
✨秋葵濃湯豆腐
味道幾清新而且有住家嘅感覺!
✨熱檸檬薏米水
夠晒養生而且薏米好多好足料
✨凍檸茶
充滿港式風味甜酸度適中
值得一讚就係感覺上呢間餐廳用料好天然,就算點左啲濃味嘅菜式返到屋企都冇口渴! 果然係鰂魚涌街坊推介嘅必食店舖!