2024-08-31
位於佐敦Marco's Oyster Bar & Grill是一間主打意大利菜的餐廳,餐廳內的裝潢低調優雅,營造出一種親切而不失高雅的氛圍。佢哋呢度嘅鵝肝拼牛柳套餐$298/ 位真係值得一試!三文魚撻撻頭盤係三文魚撻撻和蛋沙律多士,三文魚軟滑多汁,食落夠新鮮,入口好滑溜,帶住少少海水嘅鹹香,超級開胃。沙律多士,唔單止味道好,營養價值亦好高。伴碟嘅沙律菜清新爽口,蔬菜的新鮮度和口感搭配恰到好處,搭配著醬汁,清淡中帶點微酸,令人回味無窮。法式龍蝦湯法式龍蝦湯濃郁醇厚,散發著龍蝦濃郁的海鮮香氣。湯汁搭配著奶油和香料,口感豐富柔滑。龍蝦肉的鮮甜與湯汁完美結合,仲帶住少少奶油香。啲湯入口暖笠笠,好有滿足感,真係想一啖接一啖咁飲落去。鵝肝拼牛柳到咗主菜,我揀咗佢哋嘅招牌 鵝肝拼牛柳。呢個牛柳煎得外面脆脆地,入面仲係粉紅色,啖啖肉汁滿溢,咬落去真係好嫩滑。至於鵝肝,就係另一個層次嘅享受,入口即溶,濃郁嘅油香配合埋牛柳嘅肉味,呢個組合真係無得輸!食飯期間見到隔離枱有人點咗芝士意粉,見到店員現場將熱辣辣嘅芝士融化,再拌埋意粉,好香呀!望住都覺得好好食,搞到我都好想試吓,下次一定要點嚟食!呢餐飯真係食得好
三文魚撻撻
法式龍蝦湯