2024-01-11
🍜 首推招牌:味增炸餃拉麵無論係麵條既口感定係餃子既香脆,都會令你一食傾心,麵條Q彈有嚼勁,搭配濃郁咸香既味增醬汁,真係會忍唔住食唔停,再配上外酥內嫩既炸餃,肉餡既鮮美肉汁同香脆既外皮口感完美結合,絕對係一次食過癮!🍤 小食之美:吉列炸蝦/唐揚雞塊任何一次悠閒嘅下午茶時光,如果有吉列炸蝦🍤同唐揚雞塊🍗嘅相伴,絕對係一種幸福嘅享受。想像一下,外層炸到金黃鬆脆嘅吉列炸蝦,你輕輕咬一口,先聽到嗰個吸引人嘅「嘶嘶」聲,然後啲蝦肉嘅鮮甜就喺你舌尖綻放。啲蝦肉鮮嫩多汁,而啲外層嘅麵包糠做得啱啱好,唔會太厚令人覺得油膩,反而係香脆得嚟又易入口。而講到唐揚雞塊,呢啲日式料理嘅經典小食,更加係吸引唔少食客。每一塊雞肉都塗咗一層薄薄嘅麵衣,炸到表面酥香,入面嘅雞肉依然保持住啲多汁同嫩滑。配埋清新嘅檸檬汁或者甜辛嘅美乃滋醬,雞塊嘅味道👅更加突出🍵 飲品時光:抹茶紅豆鮮奶享用美味主食既同時當然要有飲品相配,抹茶紅豆鮮奶有鮮奶既濃郁,抹茶既清香,兩者完美融合,再加上香甜爽口既紅豆,飲一啖真係透心涼!