2020-09-14 145 瀏覽
自己一直以來都好鍾意去食台式嘢,特別係鍾意食麵,平時去超級市場都成日買老媽拌麵嘅麵條,今次就決定去佢門市嗰度食。我哋兩個人,一人叫咗一碗麵同埋一杯飲品,另外再加多咗個小食,滷牛筋。我食嗰個係金華火腿干貝雞湯麵🍜,湯底好清,而且味精味唔濃,反而有好鮮嘅味道,啲車佢都面底可以免費加大,更加可以食得飽飽,佢啲雞肉都好滑好嫩口。另外一碗係佢嘅川味紅燒三寶牛肉麵,佢呢個牛肉麵一啲都唔辣,適合我呢啲唔太鍾意食辣嘅人,另外佢嘅牛肉亦都唔軔,咬落去仲有啲筋連埋一齊,幾好食。滷牛筋,滷水汁幾香濃,牛筋都好入味。另外我哋叫咗兩杯飲品,一杯係黑糖朱古力珍珠,幾甜幾香濃,另外一杯係普通嘅珍珠奶茶,茶味亦都好出。

滷牛筋,滷水汁幾香濃,牛筋都好入味。

2020-07-03