2023-03-22 53 瀏覽
黃大仙韓國野 呢一間算是獨市。 我朋友是韓國迷, 每次俾佢揀佢都會揀韓國食物。 之前同佢食過一次, 今次再encore. 1. 燒蟹膏軟殼蟹 飯卷飯卷都幾大件, 一共有8件, 兩個人食會相當飽肚。 卷卷包得幾實正, 配粒也相當足夠。 有蟹膏味, 有紫菜及芝麻的味道。 2. 海鮮煎餅朋友讚呢個煎餅煎的唔錯, 足料之餘還煎得很脆,醬油也有不同的風味可以選擇。3. 亞之媽炸雞(半份)哇,真係大大份, 每個都炸到很脆, 外邊好少少似食緊薯片。 上菜嘅時候都係非常之熱辣辣,我唔太食雞皮,你走咗外皮之後入邊嘅肉都係好熱㗎!4. 驅寒生薑蜜(熱)呢杯野的很喜歡, 很合適想養生的我。 薑度剛剛好, 薑味不會太刺激。 5. (街頸小食)炸魷魚圈薯條 配蜜糖芥末醬正常, 醬料幾好味。

1. 燒蟹膏軟殼蟹 飯卷

2. 海鮮煎餅
海鮮煎餅

3. 亞之媽炸雞(半份)

4. 驅寒生薑蜜(熱)

海鮮煎餅