2024-07-26
山洞食堂新開Southside, 暫時唯一一間韓國菜餐廳. 以山洞為主題, 環境好闊落, 卡座位坐得好舒適最上等牛肋骨 $388原條送上, 切咗花刀, 店員會幫手剪成一片片方便燒, 仲會幫手燒肉質嫩滑軟腍, 本身無調味. 可以按喜好點鹽或者加上醬油/柚子醬油和牛肋眼上蓋 $220雪花紋理, 富肉汁牛脂味濃, 正慶州黑毛豬五花肉配生菜 $188肉同脂肪比例勻稱, 肉質爽嫩. 燒完再逼到油用生菜包住食再減低油膩感1++韓牛牛肉石鍋飯 $188中間有大舊生牛肉, 蛋黃同幾款韓式小菜, 拌均一齊食味道會豐富, 最底同邊位仲有飯焦, 香脆增加口感. 我地叫左店員俾左一碟辣醬就更惹味海鮮豆腐湯 $138個湯有鮮甜味, 豆腐好嫩滑, 而且唔辣. 岩唔食得辣朋友. 撈飯食好夾. 入面仲有蝦等等海鮮西柚乳酸/菠蘿梳打 $42乳酸梳打似Calpis 😆 兩杯都清新解膩
最上等牛肋骨 $388
和牛肋眼上蓋 $220
雪花紋理, 富肉汁牛脂味濃, 正
慶州黑毛豬五花肉配生菜 $188
肉同脂肪比例勻稱, 肉質爽嫩. 燒完再逼到油
用生菜包住食再減低油膩感
1++韓牛牛肉石鍋飯 $188