2024-07-04
港島區又有新商場進駐啦🤤大家都不分醒目 上次一up story就估到係黃竹坑嘅SOUTHSIDE!雖然商場仲係密密籌備當中 但唔少餐廳已經開咗 仲大排長龍 今次就率先為大家介紹呢間山洞食堂!🔥 ◍ 「最上等牛肋骨、和牛肋眼上蓋」 🐂韓燒有點少得食靚靚韓牛🤩今次食嘅牛肋骨同眼上蓋都非常高質🥹食落滿滿牛脂肪 但又唔會好漏 十值得一試!🥩◍ 「慶州黑毛豬五花肉配生菜」 🐖 $188除咗韓牛之外 呢度嘅黑毛豬一樣正😍來自慶州嘅黑毛豬油脂比例平衡 非常適合包住生菜一齊享用!🥬😋◍ 「韓牛生牛肉石鍋飯」 🐟 $248呢個石鍋飯十分足料 而且味道唔會太濃太鹹 就算食完燒肉之後再食都一樣好味道😋◍ 「海鮮豆腐湯」 🌶️ $88大推呢個性價比超級高嘅海鮮豆腐湯!!應該係我人生之中食過最好食嘅😭❤️比起韓國食嘅仲好味😆海鮮豆腐湯湯底超濃而且真係全碗都有滿滿海鮮香味🥹食晒成碗飯都唔覺得好飽好想繼續食多碗!◍ 「青瓜青檸梳打、西柚乳酸梳打」 🍸$42記得叫埋呢度嘅refreshing梳打 一路食一路飲返杯梳打就最適合不過🤤📍山洞食堂 (黃竹坑) #lala_foodie_wongchukhang 黃竹坑香葉道1
◍ 「最上等牛肋骨、和牛肋眼上蓋」 🐂
◍ 「慶州黑毛豬五花肉配生菜」 🐖 $188
◍ 「韓牛生牛肉石鍋飯」 🐟 $248
◍ 「海鮮豆腐湯」 🌶️ $88
◍ 「青瓜青檸梳打、西柚乳酸梳打」 🍸$42
黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE 2樓202-203號舖