2024-10-21
龍味館宮庭酒爵暖胃湯 - 陳皮黃豆暖胃湯陳皮黃豆暖胃湯清香四溢,陳皮散發香氣,黃豆令暖胃湯更有質感,更醇厚,令人感受到一股暖流。湯底清爽而唔油膩,特別適合喺稍微寒冷嘅日子品嚐,令人倍感舒適。精緻嘅宮庭酒爵杯感覺份外高貴優雅。龍味點心拼盤龍蝦蝦餃龍蝦蝦餃以畫上金邊,薄薄嘅餃皮包裹著,入面鮮嫩嘅龍蝦肉,口感滑順。蟹籽鮮蝦燒賣蟹籽鮮蝦燒賣非常飽滿,蟹籽爆汁,鮮蝦多汁,啖啖肉。卡邦尼小甘筍卡邦尼小甘筍嘅獨特造型非常可愛吸引。外層甘筍味清甜,内裏卡邦尼醬濃郁,搭配特別,係一款有創意又好味嘅料理。炭燒蜜餞黑豚肉叉燒炭燒蜜餞黑豚肉叉燒係今餐嘅重頭戲。黑豚肉叉燒以香草微微煙燻過,叉燒外焦內嫩,蜜餞帶出甜味,豬肉肥美,令人無法抗拒。配搭絲苗白飯,令人感受到滿滿嘅幸福感。紛紅玉露 紛紅玉露係今晚嘅糖水,粉紅色十分可愛,加入清新嘅番石榴粒,配搭順滑冰涷嘅西米露,令人享受。
宮庭酒爵暖胃湯 - 陳皮黃豆暖胃湯
龍味點心拼盤
龍蝦蝦餃
蟹籽鮮蝦燒賣
蟹籽鮮蝦燒賣非常飽滿,蟹籽爆汁,鮮蝦多汁,啖啖肉。
卡邦尼小甘筍
炭燒蜜餞黑豚肉叉燒