餐廳: EverShine
資訊:

喺中環黎講呢間cafe真係好平✨唔只野食吸引 環境都好靚😍睇相已經勁想坐outdoor位 但係又怕熱🥵點知原來有大大部冷氣吹住 正😎除左飲品之外 全部野都寫晒kcal 都幾大壓力🤫不過呢到主打健康 啱晒附近番工嘅OL🥳.原味乳酪碗🤍 $65 (393kcal)我係因為yogurt bowl先黎💓有四款口味可以揀 不過我就揀咗最basic白色底😎水果都幾豐富 有香蕉,士多啤梨,藍莓🤩仲有蕃薯脆片,亞麻籽同藜麥脆脆🍠鋪到滿晒 好colourful😚口感同味道都好夠層次🥰食落真係好清新😍不過覺得可以再酸啲🤔同埋佢唔係好凍 可能未必個個鐘意 但係我覺得幾貼心 好啱女仔食😝.Evershine黃金香辣蜆肉意粉🍝 $78 (658kcal)見好多人都食呢個意粉 不過我自己就覺得唔太好食☹️蜆肉唔腥冇沙幾入味 份量都夠多👍🏻但係意粉就失色啲🤏🏻唔算太辣 幾香口😛不過原本以為佢淨係得鹹蛋黃 但係食落勁重羅勒葉? 喇沙?我都唔太食得出🤣總知就係東南亞嘅香料味🇹🇭我自己唔太鐘意🤭同埋炒得都幾油🙈.招牌藍莓乳酪雲石芝士餅🧀 $58 (302kcal)除咗沙律碗之外 呢個cake都係好吸引😍啲雲石紋唔係用色素畫
原味乳酪碗🤍 $65 (393kcal)
原味乳酪碗

Evershine黃金香蒜蜆肉意粉

招牌藍莓乳酪雲石芝士餅🧀 $58 (302kcal)
除咗沙律碗之外 呢個cake都係好吸引😍啲雲石紋唔係用色素畫 係用咗竹炭😎最鍾意係佢用咗乳酪味取代忌廉 食落冇咁甜帶微酸💓感覺健康好多👍🏻口感好軟滑 帶少少啫喱嘅質感🤣中間仲夾左層藍莓醬💙酸酸甜甜 好輕盈好fresh🥰
招牌藍莓乳酪雲石芝士蛋糕

喜🌹 $40 (set +$15)
花茶用左玫瑰,甜菊葉,千日紅,茉莉花黎沖😛佢地仲特登用左心心杯黎裝🤫不過唔飲到最後都唔會見到個心心🤣飲落唔係糖嘅甜味 而係菊花嘅甜🌼係去到喉嚨嘅時候就會feel到佢嘅甜🤔因為佢太細杯 啲料都落得幾足 所以個味都幾濃‼️我覺得可以用隻大啲嘅杯或者refill熱水🙈

焙茶鮮奶🍵 $50 (set +$25)
無論係聞定係飲 都有好香濃嘅焙茶味😍就算啲冰融晒都仲好夠味🤤飲落一啲都唔甜 好解渴😚
焙茶鮮奶

原味乳酪碗