2024-07-28 1145 瀏覽
位於中環的人氣雞翼專門店「Wingman」,除左主打的雞翼放題,還可以選擇雞翼加小食套餐🤩餐廳選用法國無激素走地雞,超過20款口味,真係可以瘋狂咁叫雞🐔。 有3款90分鐘雞翼放題,我同友人就選左中價位的十款口味的放題🥰90分鐘內瘋狂任食十款口味、脆皮多汁的雞翼,放題仲包埋汽水放題🤭唔飲汽水的我們就+$10升級檸檬茶🥤 十款口味雞翼放題 (90分鐘) $188/位星期五至日 +$20/位 雞翼用左慢煮後再油炸的方式處理,所以肉質保持鮮嫰滑溜又juicy,口感好豐富👍🔹️水牛城醬 | Buffalo經典必食口味‼️味道香辣又帶微酸,好刺激🤩🔹️紐奧良香粉 | Cajun Spice微辣的Cajun粉唧少量青檸汁,微酸的味道可以解去雞翼的肥膩感。🔹️加州風情 | Cali Style巴馬臣芝士🧀配搭蒜蓉🧄,兩者配搭一齊食,是我最喜歡的雞翼口味‼️不斷encore😂🔹️咖啡燒烤醬 | Espresso BBQ雞翼表面灑左啲咖啡粉,食落有微微咖啡味😂🔹️中式海鮮醬 | Hoisin Giaze食落口甜甜地,面頭灑左啲黑芝麻點綴,好似食緊乳豬醬咁,都幾滋味👍🏻🔹️黑椒檸檬 | Lemon Pepper唧啲檸檬汁落

十款口味雞翼放題 (90分鐘) $188/位
星期五至日 +$20/位
十款口味雞翼放題

🔹️水牛城醬 | Buffalo
經典必食口味‼️味道香辣又帶微酸,好刺激🤩
水牛城醬 | Buffalo

🔹️紐奧良香粉 | Cajun Spice
🔹️加州風情 | Cali Style
加州風情 | Cali Style

🔹️咖啡燒烤醬 | Espresso BBQ
雞翼表面灑左啲咖啡粉,食落有微微咖啡味😂
咖啡燒烤醬 | Espresso BBQ

🔹️中式海鮮醬 | Hoisin Giaze
中式海鮮醬 | Hoisin Giaze

🔹️黑椒檸檬 | Lemon Pepper
唧啲檸檬汁落雞翼,味道酸酸酸地好刺激又開胃😋
黑椒檸檬 | Lemon Pepper

🔹️蒙古燒烤味 | Mongolian BBQ
孜然味好香濃,帶有微辣,好惹味❗️
蒙古燒烤味 | Mongolian BBQ

🔹️田園風味 | Ranch
酸忌廉粉灑上香蔥點綴,味道酸酸地。
田園風味 | Ranch

🔹️泰式甜酸醬 | Thai Sweet Chili
上面鋪滿炸蒜粒🧄,加上泰式甜酸醬,酸酸甜甜,好惹味🫶
泰式甜酸醬 | Thai Sweet Chili

🔹️死神醬 | Carolina Reaper
真係唔講得笑,辣到即刻飲左一整杯凍檸檬茶😂🌶🌶🌶🌶🌶
死神醬 | Carolina Reaper

凍檸檬茶 +$10/位
飲左幾杯凍檸茶,可以中和一下餐後既滯膩感。
2024-07-23
十款口味雞翼放題