2024-10-06
老荔冰室 📍荔枝角青山道495號誠信中心地下1號舖⭐️沙嗲牛肉芝士熱香餅漢堡 $38早排麥當勞出咗McGriddles 之後,全世界都狂出緊啲熱香餅/豬柳蛋主題嘅嘢。咁啱離開呢頭就決定試吓呢個沙嗲牛version熱香餅漢堡😂老實講,其實有啲驚喜!本身我係幾鍾意食沙嗲牛肉的,覺得佢係好有香港茶記特色。✨食落覺得佢有dd辣,不過有芝士同埋加咗楓糖之後balance返都ok。呢個組合係比我想像中好食🤣 覺得$38可以一試⭐️老荔特餐 $83沙嗲牛肉+炒蛋+叉燒+辛辣麵+秘醬雞扒+凍檸水呢個就係正常嘅常餐咁,不過個雞扒都幾好食,個調味幾啱香港口味。熱香餅漢堡比較有驚喜🤣佢個裝修都係想效仿舊香港嘅裝修設計,又有霓虹燈又有龍鳳deco,同埋佢隻碟上面啲字都幾盞鬼。我自費都寫到打手咁🤣
📍荔枝角青山道495號誠信中心地下1號舖
⭐️沙嗲牛肉芝士熱香餅漢堡 $38