2022-01-19 900 瀏覽
賣煲仔飯可以賣到4pm就收舖,仲要煲仔飯要飯焦係要另外加$10,相信得40年老字號永合成係咁🤓 呢度仲要出名用麵包爐焗煲仔飯架,貪佢火力比較平均,但對我來講感覺上係無咁油膩既👌🏻今日試左窩蛋牛肉煲仔飯同黃鱔排骨飯,兩個都幾出色!窩蛋牛肉飯用既係手打牛肉,牛肉味濃有d咬口又唔會韌,唔似係梳打粉牛肉牛肉已經醃過味道偏濃,唔係好洗落豉油都夠曬味!加埋粒蛋撈埋在一齊,滑d又有蛋香,好味!另外黃鱔排骨煲仔飯上面d料好慷慨吓,鍾意呢度d排骨大大粒,每舊都夾住少少肥膏好香好爽口,醃得啱啱好,每舊排骨都有啲汁包住舊肉,好入味! 黃鱔都係好多,都係好入味新鮮有咬口!🤩最驚喜嘅係呢度嘅招牌菜 - 腐乳蒸雞!第一次食,好濃嘅腐乳味再加上嫩滑嘅雞肉,偏鹹但係腐乳係咁㗎啦,下次會再食!另外朋友話呢度啲普通茶餐廳嘢,雞翼/三文治/炒蛋都好好食,有機會嘅話再去試吓先😙

今日試左窩蛋牛肉煲仔飯同黃鱔排骨飯,

招牌腐乳蒸雞
招牌腐乳蒸雞