2025-01-29
今日嚟到出名嘅牛大人實現牛肉自由新年前當然食返餐正㗎啦!今次揀咗A4+和牛套餐有九款湯底任你選擇,每一款湯底都味道十足,今次我揀咗麻辣湯底,冬天一定要食得刺激啲辣道十足,香味撲鼻,湯底亦都非常之濃郁除咗可以手機下單美食飲品之外,亦都提供了很多款式嘅邊爐配料,唔使去台灣都可以食到台灣嘅美食,而且有台灣嘅薑母茶數不勝數嚟到今日嘅主角日本黑毛和牛A4+ 油脂分布均勻,而且仲係任食唔限份量,未開始食得已經流口水除咗靚嘅和牛之外,仲有伊比利亞黑毛豬梅肉每一片都係上等嘅豬肉而且呢個套餐仲配送海鮮,有新鮮嘅生蠔 但係要煮熟嚟食喎 唔好腥臭味帶子蟶子都洗得好乾淨一啲衫都冇,而且好鮮甜,仲有可以續份嘅鮑魚,大家一定唔好錯過啊而且仲配送澳洲M9和牛丸,咬落彈牙,而且吸入湯汁,每一啖都有牛肉同辣汁嘅味道,越食越過癮既然話係台灣嘅美食打邊爐,點少得最重要嘅鴨血呢?非常軟滑,有口感,冇臭味,配上麻辣湯底真係食到停唔到口食完台灣嘅美食,點少得甜品作最後衝刺呢?除咗有Movenpick嘅雪糕,出面買都要20幾蚊一杯㗎,仲有四款口味俾你揀而今次KitKat作主題嘅雪糕,士多啤梨味會比較甜,朱古力味濃郁而不膩曲奇味嘅愛
辣道十足,香味撲鼻,湯底亦都非常之濃郁
食完台灣嘅美食,點少得甜品作最後衝刺呢?除咗有Movenpick嘅雪糕,出面買都要20幾蚊一杯㗎,仲有四款口味俾你揀而今次KitKat作主題嘅雪糕,士多啤梨味會比較甜,朱古力味濃郁而不膩曲奇味嘅愛好者亦都要注意,有甜筒同雪條選擇
10分我會比9分,因為除咗湯底多選擇之外材料亦都非常多選擇,就算唔同價位嘅套餐肉質嘅質素亦都有水準,而且仲有好多款台灣熟食同飲品提供,上菜嘅時間非常快服務員嘅態度亦都幾好,最緊要係價格亦都合理,而且牛大人真係好出名