2020-07-03
1935個環境好靚而且食物質素好高,服務非常之好,會同食客打成一片記得第一次去1935嘅時候,我諗唔到飲啲乜嘢,然後bartinder就會問甜酸苦辣飲啲乜嘢,然之後我答佢甜,佢就整咗一杯花雕俾我,係屬於一杯比較少有啲嘅Fusion cocktail,之後呢一杯花雕酒成為我每一個禮拜嘅weekend drink。由於1935大部份嘢食我都食過,今次精選幾個小菜同大家介紹,我覺得不得不食係佢嘅茶樹菇,松香雞,同埋佢嘅A5和牛粒,仲有佢嘅燉湯。每個星期我都會飲佢嘅是日燉湯,因為個湯比較清甜,飲得比較多嘅係響螺湯,個湯冇加味精飲完唔會口渴,送上嚟嘅時候係熱辣辣出晒煙嘅而且好足料,如果鍾意飲湯嘅朋友真係可以試一試。前菜部份其實有好多選擇,但係個人意見就比較鍾意食佢嘅冷盤:松香雞。叫得做雞顧名思義係食雞啦,想像下用手撕雞嘅概念配上黑松露又會係咩感覺呢,就真係可以試一試一個松香雞啦,而且佢比較多佐料,口感都幾香口。主菜部份呢,我就鍾意孜然a5和牛粒,因為都係屬於啲重口味嘅食物,食落去非常惹味,值得一試。記住叫一個白飯,因為接着嘅係茶樹菇,茶樹菇未必係講我都有食過,佢屬於其中一個菇類,配上肉碎同辣椒以
主菜部份呢,我就鍾意孜然a5和牛粒,因為都係屬於啲重口味嘅食物,食落去非常惹味,值得一試。記住叫一個白飯,因為接着嘅係茶樹菇,茶樹菇未必係講我都有食過,佢屬於其中一個菇類,配上肉碎同辣椒以及蔥炒出嚟未食已經聞到一陣陣香味,食上去簡直係再三回味。
平時人均消費大約係$300,食唔食食見仁見智啦
餐廳: 1935,Central, lkf