2021-10-12 1604 瀏覽
平時都好鐘意食smoothie bowl,咁岩尋日食濟咗又想食啲輕食嘅我竟然搵到觀塘附近有間有Acai bowl嘅健康沙律店😍間鋪Location係Pure fitness 嘅門口位,都有幾張枱可以坐到10個人左右,見佢有好多款唔同嘅沙律可以配搭食,有羽衣甘藍,紅菜頭沙律,粟米沙律等等,都係啲好健康好raw嘅選擇,仲可以配埋雞肉或者純沙律,價錢由$70起跳。對於食素嘅朋友黎講呢間野都真係好Vegan friendly,佢有3款唔同嘅Vegan wrap,啲filling都好豐富又健康,食肉嘅朋友仲可以自選配料,一個wrap價錢$77都算中上價,但有得食得健康啲嘅,價錢高少少都可以啦😙咁我最後就揀咁Acai bowl嘅Cacao favour($75),可以配一個dry topping同一個fruit topping,咁我就最後揀咗兩款fruit,Banana and Blueberriesss🫐🍌本來以為個bowl係會凍食,點知拎上手原來係常溫有啲暖,我諗應該係blender打完出黎暖咗掛🤣食落嘅水果都係有啲凍嘅,然後啲smoothies 就因為落咗牛油果會有啲似粥,杰杰地嘅口感,食完

本來以為個bowl係會凍食,點知拎上手原來係常溫有啲暖,我諗應該係blender打完出黎暖咗掛🤣食落嘅水果都係有啲凍嘅,然後啲smoothies 就因為落咗牛油果會有啲似粥,杰杰地嘅口感,食完都真係幾飽肚,健康滿分🙆🏼‍♀️

美中不足嘅就係暖咗嘅acai bowl食落感覺有啲怪,如果可以調整返凍返啲就會更好😆👍🏼