2023-05-26
今日黎到位於灣仔既哩間日式料理餐廳。餐廳環境寬敞,雅致舒適,餐廳內分不同區域,每個區域既裝修風格都唔一樣,設計裝潢非常花心思,有大量吧枱位置,四人座位及特色包廂,環境相當舒適。餐廳新除既brunch除左主菜及日式點心,其他食物都可以任點,性價比相當高~✨All you can eat brunch 12-3pmAdult $438Child $268 (3-11歲)🔸贈送:魚子醬海膽蕎麥素麵賣相超靚超精緻,蕎麥素麵上放上海膽,素麵亦係均勻沾上海膽醬~🔸前菜椰菜蟹籽沙律、枝豆、雞肉八幡卷、芥辣八爪魚、玉子燒、日式炸雞、炸雞軟骨、漬物店員非常細心,會每款先上一件比客人試晒,睇吓我地鍾意邊款先再加點。每款前菜都有質素,係日式料理店單點嘅水平,特別推介雞肉八幡卷、芥辣八爪魚及玉子燒。🔸刺身油甘魚、三文魚、帆立貝三款刺身都好新鮮,油甘魚、三文魚夠肥美,帆立貝大粒厚肉。🔸串燒雞腿肉、魷魚、冬菇、甜番薯、翠玉瓜又係每樣先上左一串,哩到嘅串燒亦係非常有水準,每一款都好食,雞腿肉啖啖肉又多肉汁,冬菇、甜番薯、翠玉瓜唔會燒得乾,真係建議每樣都要試下!🔹主菜炭燒澳洲和牛封門柳石頭魚湯 喜之翅 富山縣蕎麥素麵
Adult $438
Child $268 (3-11歲)
🔸贈送:魚子醬海膽蕎麥素麵
🔸前菜
🔸刺身
油甘魚、三文魚、帆立貝
三款刺身都好新鮮,油甘魚、三文魚夠肥美,帆立貝大粒厚肉。
🔸串燒
雞腿肉、魷魚、冬菇、甜番薯、翠玉瓜
🔹主菜
炭燒澳洲和牛封門柳
石頭魚湯 喜之翅 富山縣蕎麥素麵 +$188
每一位客人都可以揀一款主食,我同朋友就揀左哩兩款。炭燒澳洲和牛封門柳揀左五成熟,熟度啱啱好,牛味濃郁,帶有肉汁;石頭魚湯 喜之翅 富山縣蕎麥素麵哩一款超級推介❗️魚湯煮到奶白色,魚湯鮮味醇厚,魚肉亦係嫩滑好食。
🔸日式點心
蛋卷、炸雲吞、芝士年糕
蛋卷入面有蟹柳、青瓜絲同埋紫蘇葉,味道相當唔錯;炸雲吞配有明太子醬,香脆可口;芝士年糕外脆內軟,入面仲有流心芝士。
🔸甜品拼盤
朱古力蛋糕、最中餅、蜜瓜
朱古力蛋糕朱古力味濃郁;最中餅非常特別,係櫻花形狀,外面嘅櫻花係威化餅,入面仲有紅豆忌廉同糯米飯,夾埋一齊食煙煙韌韌,非常有特色~
🥂Welcome Drink
店員仲會為每個客人送上一杯Welcome Drink~