2022-01-30
Amino 地址: 柴灣嘉業街18號明報工業中心A座12樓10號舖作為好多人心目中嘅食物沙漠難得又出現一股清泉西餐廳 🍝 @amino.hkg 而且望落夠開揚,仲有海景望住🥰,不錯。每一日都有3款不同主菜選擇, 頭盤和湯都,就等我試下今日Lunch 🍝$148。頭盤: Caesar Salad 🥗 & Minestrone Soup 🥣義大利雜菜湯相當足料,好多蔬菜粒粒,濃稠度適中,再配埋香脆帶點焦香嘅法包,不錯。主菜: Slow Roasted Australian Grass Fed Ribeye with Sauteed Potato 🥩肉眼牛扒唔太厚,但熟度恰到好處,啖啖肉之餘,肉汁鮮嫩豐富,口感細膩有少少入口即溶化嘅感覺,不錯。甜品: lemon tart 🍋 & Black Sesame Cheesecake 🍰檸檬Tart 口味偏甜少少,但食落好重檸檬味,好清新好開胃。黑芝麻蛋糕未放入口之前都已經可以聞到芝麻香味,少少地一口就已經食到好濃嘅黑芝麻味,而且唔太甜,幾好。#nicefoodie柴灣
地址: 柴灣嘉業街18號明報工業中心A座12樓10號舖
#nicefoodie柴灣