2023-09-16 18 瀏覽
Churros🥨, one of my favorite treats😍😋小編本身好鍾意食Churros,朋友話我知葵廣2樓,有間主打Churros嘅甜品店新開,真係好興奮啊,即刻拉朋友一齊去食🍨Willy Wonka $55新地杯賣相造型好可愛啊😍,兩大條Churro好似對兔仔耳🐰,見到已經心心眼,充滿少女夢幻感香港唔多均方有得食西班牙炸油條🇪🇸呢一間自家製嘅churros真係食過最好食嘅,兩大條Churro外層炸得金黃酥脆,內裡保持煙韌鬆軟,配上自家製朱古力手工雪糕,特別選用法國Valrhona 85%,獨特的苦澀和果酸平衡來自雪糕嘅甜味和churros嘅油膩感,加上肉桂的香氣和朱古力也是絕配呢👍另外值得一讚係布朗尼,整體口感調製得像一顆生朱古力,食落去時有來自堅果嘅香氣,很濃郁的朱古力感,好軟滑,非常正,整體CP值都好高啊👍👍👍🥰📍Bunny Churros 💒葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023店

🍨Willy Wonka $55

📍Bunny Churros