2023-03-31
今日放工去咗調景嶺搵朋友食飯,佢話樓下商場開咗一間新嘅日式火鍋放題。日式火鍋我都食唔少,一於等我會一會佢😎今次我哋叫咗$349嘅極品美國牛小排餐,呢度湯度選擇都唔少,今次就揀咗最大路嘅鰹魚同壽喜燒。我平時食日式火鍋除咗著重肉類,配料都係另一重點。自助區有兩個大雪櫃放配料,選擇都幾多,丸類、菇類、蔬菜樣樣都齊。估唔到嘅係雪櫃隔離仲有個位放壽司同沙律,打邊爐打到悶悶到用嚟轉下口味都幾好😂坐低無幾耐店員已經上咗第一碟肉。牛小扒望落脂肪比例均勻,最重要係切得大大片分量十足!因為牛小扒有一定厚度,碌嘅時候唔會縮埋一舊,肉質軟腍得嚟又唔會失去口感,加分👍🏻除咗肉類之外,放題竟然係包埋海鮮!有海蝦、廣島蠔、扇貝、青口、魷魚等等,雖然係火鍋放題但食落好新鮮,種類咁多但呢個價錢其實已經超值🤑食到最後緊係要食雪糕同甜品啦!同大部分火鍋放題一樣,都係放咗部雪糕機比你自己整。今日嘅雪糕係北海道低脂乳酪雪糕,唔會太甜又有牛奶香,仲要低脂真係忍唔住食多一兩杯😂#牛摩 #調景嶺 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus #Metrotown
日式火鍋我都食唔少,一於等我會一會佢😎
我平時食日式火鍋除咗著重肉類,配料都係另一重點。
坐低無幾耐店員已經上咗第一碟肉。
牛小扒望落脂肪比例均勻,最重要係切得大大片分量十足!
除咗肉類之外,放題竟然係包埋海鮮!
食到最後緊係要食雪糕同甜品啦!
同大部分火鍋放題一樣,都係放咗部雪糕機比你自己整。