2024-04-12 96 瀏覽
幾個星期前,朋友話有個好地方,個環境唔錯,食物又好食,價錢又好合理,推薦我可以試下。名叫春宵的火鍋店,據說即場為客人準備新鮮的食材,保證食得健康又美味,聽落真係幾吸引。因此,決定左帶埋一班友仔一齊去食晚餐。咁首先,我哋點左個蕃茄薯仔豬骨湯底,全程低溫慢燉,頭先飲返杯湯,香氣撲鼻,入口微酸帶甜,淨係飲湯就已經好飽足曬😋。主食就一定要揀海鮮拼盤,有海中蝦🦐、鮑魚、花枝片同西澳龍蝦,靚女攞起就知道新鮮,而且食起嚟味道鮮美,口感緊實,真係非常好食👍。接著我哋再搏椒麻椰菜木耳豬肉餃,皮薄餡豐,豬肉唔肥唔瘦,木耳同椰菜都好入味,入口即熔,口感好足,畀🌟🌟🌟🌟同埋🌟咁嘅評價!點得多唔怕,本地手切牛頸肉同濟州豬肉一向都係火鍋餐嘅熱門選擇,手切牛頸肉肉質爽口,配上濟州豬肉一種新鮮嘅味道,就係呢種極致享受喇😌。最後我哋就叫咗個炸墨魚餅,係一道好食嘅小食,脆口嘅外皮同鬆軟嘅墨魚組合在一齊,實在好難忘😆。嚟到春宵火鍋店,除咗食到豐富新鮮嘅菜品,仲有得欣賞到灣仔美麗嘅景色,好食得嚟又滿足,我哋真係食到舔舔脷。呢度一定會再嚟㗎😍👍🏻!