2019-04-22 111 瀏覽
食過返尋味指數:🌕🌕🌕🌕🌗都市生活繁忙,每隔一段時間就想慰勞下自己,食好西係首選。朋友介紹大坑有間西餐廳都唔錯,於是就提前Book左檯,果然有驚喜。樓下Lobby已經有好明顯嘅指引要搭電梯上去。一入門左手邊就係酒水吧檯,燈光有情調得黎都唔會覺得昏暗。一入門已經有人好nice咁接待,帶位而且簡單介紹下個Menu。見到有Oyster Promotion$178有4隻蠔同2杯酒 就即刻落左oder等朋友黎。蠔同酒上得好快,後尾waiter哥哥知道我朋友其實未黎,就主動提出收返杯酒,等朋友黎再重新斟過杯凍嘅比佢。真係nice到我覺得好滾動。西班牙烤大蝦好特別,係你面前直接用明火烤,仲有陣陣燒海鮮嘅獨特香味食嘅時候,用羹將蝦頭入面嘅湯汁按出黎,撈埋D米脆食。非常濃郁嘅蝦味再加脆脆嘅口感,D蝦肉好甜好爽口。食過返尋味,完全唔夠喉。另一味前菜係吞拿魚,下面係西瓜。吞拿魚有用芝麻油、清酒同埋香菜醃製,拌埋西瓜一齊食,香口得黎又覺得清爽。海膽意粉真係一個大大嘅like!幾塊海膽舖係面已經加曬分,鮮甜得黎又唔腥。而且整碟麵都好香海膽味,D意粉口感都掌握得剛剛好。最最最最最高分就係個肉眼300gram,me
食過返尋味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

Oyster  Set

最最最最最高分就係個肉眼300gram,medium。係廚房已經切好曬一塊塊,見到中間嘅紅色部分,係非常啱心水嘅5成熟。甘香嘅味道充滿口腔,有D海鹽粒粒調味啱啱好。真係好少食到會計住數,你食左幾塊,哈哈哈,今次真係好味到想食多件!

兩個人埋單1300+,真係非常非常滿足同Enjoy嘅Dinner。
Oyster  Set
  • Special  Oyster  set
  • Ribeye
  • Spanish Red Prawn
  • Sea Urchin Pasta with Flying Fish Roe and Fennel Foam