2019-03-05
2007 瀏覽
Ruth Chris成日系金鐘經過見但今次就第一次尼食 佢個盤頭有oyster rockefeller 佢系上面有啲cream spinach再加蠔系底 佢啲spinach 非常之濃 而下面啲蠔我覺得系生蠔 佢口感一啲都唔似熟嘅蠔 佢似用啲好熱嘅spinach 加生蠔 所以佢保留左生蠔原本嘅味 main dish 就系rib eye 個waiter見我地系share 16 oz 所以就幫我地切左一人一半 個牛扒系超級熱 提提大家請你隻手都吾好掂 佢塊扒吾可以話十分淋 但佢牛嘅濃味就十分重 我就建議大家就吾需要話佢地攞mustard 食返佢原本嘅牛味就最最好佢個sided dish Mashed potato 牛油非常之濃 牛油味重就當然超級滑啦 不過就吾好食咁多啦 因為都幾膩 食吾到其他嘢就吾好啦 最後甜品就叫左cream brulee 佢啲甜品非常之大 仲有驚喜本來用🥄拍嘅時候feel吾到有一層硬焦糖但 知點解放入個口之後就feel到啲硬嘅焦糖 佢仲好快溶左同個cream bruluee混合埋一齊 好感非常之好佢成個嘢就超滑cheese cake 都勁好食 尤其系個餅底佢仲保持都好
cheese cake 都勁好食 尤其系個餅底佢仲保持都好脆 而上面啲芝士非常香同滑 雖然佢無cream brulee咁有驚喜同相對都易整啲但我都會建議叫尼個cheese cake因爲真系超級香