2012-09-26 407 瀏覽
爸爸要去偏遠地方工作,親戚朋友為爸爸及我的表妹在家開大食會~至於我就負責訂蛋糕了,由於表妹亦訂了雪糕蛋糕,我就訂一個COVA既開心果蛋糕($330)LA~個蛋糕表面紅莓、藍莓&士多啤梨,睇見都想食但味道就同我想像中有好大出入,D蛋糕不夠鬆軟,而且個TEXTURE好散,一叉落去會自動分離,而且食唔到開心果味,但就有D果仁粒粒係蛋糕入面,個蛋糕仲甜左D添,真係名牌都唔代表D乜,我係嗰D好味就話好味,唔好味就話唔好味既人,唔會係名牌蛋糕就覺得佢就係代表好味我反而覺得美心既天使蛋糕OR陽光天使既質數好好,百幾蚊既CREAM CAKE QUALITY居然比得上大牌子P.S. 星期六晚上六時多去到COVA取蛋糕,店內人不多,但三位職員各有工作,我向一位正對客介紹PARTY小禮物的女職員表示取西餅,她沒有回應我,我以為她聽不到,再向該女職員遞上蛋糕收條,她才望向我,"而家係繁忙時間,請等一等" 跟住另一位職員過來交給我蛋糕。我最唔開心係點解個職員可以無視顧客,我以為佢聽唔到先講多次,但個STAFF眼尾都無望過我,我再問佢,先話忙緊,咁算咩態度先,真唔明白點解我會貼錢買難受。

個蛋糕表面紅莓、藍莓&士多啤梨,睇見都想食

唔會係名牌蛋糕就覺得佢就係代表好味

請等一等" 跟住另一位職員過來交給我蛋糕。

忙緊,咁算咩態度先,真唔明白點解我會貼錢買難受
2012-09-22
其他