東歐餐廳

Ivan The Kozak
ғɪʀsᴛ ᴛʀᴀᴅɪᴛɪᴏɴᴀʟ ᴜᴋʀᴀɪɴɪᴀɴ 🇺🇦 ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ɪɴ ʜᴏɴɢ ᴋᴏɴɢ. 終於試到呢間久仰大名嘅烏克蘭餐廳!因為間餐廳唔多位,真係要提早起碼兩星期book🤭 (有兩次都因為太full,book唔到,一星期前都未必得)薯餅超好食!其他唔錯,甜品都正🤩🤩 (個蜂蜜蛋糕好特別,好重蜂蜜味,mix d木糠蛋糕嘅感覺🤣) 羅宋湯都唔係我地平時飲個種,值得一試!😌如果唔係食唔落,仲想試下燉/焗肉個d😂,唯有下次再戰!ℍ𝕠𝕥 𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣𝕤 :🌟 1️⃣𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 烏克蘭香煎薯餅 (超好食!😋)𝕄𝕒𝕚𝕟 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖𝕤:🌟2️⃣ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐊𝐢𝐞𝐯 馳名基輔炸雞扒ℙ𝕚𝕖𝕣𝕠𝕘𝕚:3️⃣ 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐏𝐢𝐞𝐫𝐨𝐠𝐢 🥟 傳統芝士餃子𝕊𝕠𝕦𝕡:🌟4️⃣ 𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐨𝐫𝐬𝐜𝐡𝐭 🫕 傳統烏克蘭羅宋湯𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥:🌟 5️⃣𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐂𝐚𝐤𝐞 烏克蘭風味蜂蜜蛋糕🍯🍰6️⃣ 𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞𝐬 烏克蘭雜莓薄餅 🫐🍓🥞ℂ𝕣𝕒𝕗𝕥 𝔹𝕖𝕖𝕣: 🌟7️⃣𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐁𝐫𝐞

ℍ𝕠𝕥 𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣𝕤 :
🌟 1️⃣𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞
烏克蘭香煎薯餅 (超好食!😋)

𝕄𝕒𝕚𝕟 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖𝕤:

烏克蘭風味蜂蜜蛋糕🍯🍰

6️⃣ 𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞𝐬
烏克蘭雜莓薄餅 🫐🍓🥞

ℂ𝕣𝕒𝕗𝕥 𝔹𝕖𝕖𝕣:
🌟7️⃣𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐁𝐫𝐞𝐞𝐳𝐞: 𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟏 (Fruity Ale) 🍺
𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞
𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐊𝐢𝐞𝐯