2022-09-25
一行人和富中心food court 覓食,竟然帶我去左一轉泰國既感覺!老闆老闆娘都好好人,支持小店!炒牛頸脊粒 $75惹味牛香,切成細細粒,一口一粒,又夠冧,超好送飯/麵。原件泰式豬頸肉 $70一流,烤得好香脆,切得夠薄又有juicy! 加埋香辣汁係好有泰式風味既香辣。烤單骨雞中翼$50又脆又香,雞翼勁大隻,單骨食得方便,切開左一半都好有肉。路邊煎魚餅,魚肉係呢間店既老闆娘推薦,味道真係好特別,加左九層塔所以係綠色,又香又彈牙! 呢隻既汁又不一樣,冇辣但帶點甜甜地,好味! 每個餐都會配牛湯粉/薑黃飯,金邊粉黎好香滑,牛湯又濃又無味精。薑黃飯香噴噴! 爽脆海蜇頭木瓜絲沙律,木瓜絲好Refreshing好美味,海蜇頭爽口為沙律帶來唔同口感。沙律醬汁清新開胃。所有食物都好有泰式夜市既風味,醬汁香料都好正宗地道,真係好似去左泰國咁! 食物既煮食方法都好惹味,價錢合理又大份! 地點就係和富中心food court,有勁多街坊支持!
炒牛頸脊粒 $75
惹味牛香,切成細細粒,一口一粒,又夠冧,超好送飯/麵。
原件泰式豬頸肉 $70
烤單骨雞中翼$50
又脆又香,雞翼勁大隻,單骨食得方便,切開左一半都好有肉。