2020-03-21
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 菊月町 (觀塘)📍觀塘鴻圖道46號世紀工商中心地下1A號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟又到happy Friday,今日男朋友唔得閒唯有自己一個搵吓嘢食啦😪冇咗佢都要食得好啲,上網睇到一間日本野喺附近,就去試一試特選黑鮪魚丼 HKD268最鍾意就係食拖羅😋呢一間啲陀螺好新鮮,食落去魚味好重,下面嘅珍珠米軟硬適中,加上少少Wasabi,好完美季節刺身 HKD136淨係食一個丼飯又點夠呢,令我叫咗個刺身拼盤,有鰤魚、八角同埋珍珠蠔。鰤魚 亦即油甘魚 肉質爽彈 鮮美魚味 微甘 口腔回盪八角 紋理清晰 魚肉透亮如珠 上面微微炙燒過 帶點焦味 一咬下肉質結實而細嫩 鮮味十足珍珠蠔 入口順滑 鮮醇無比伴碟三文魚籽飽滿 鮮甜多汁炒雜菜 HKD78美國安格斯牛角燒 HKD168再食多少少熱食就離開,同樣地都整得好好👍🏻唔油膩😋牛角燒好特別,裏面包住蒜蓉、黑椒等,夠重口味,我鍾意!✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🍽 菊月町 (觀塘)
📍觀塘鴻圖道46號世紀工商中心地下1A號舖
珍珠蠔 入口順滑 鮮醇無比
伴碟三文魚籽飽滿 鮮甜多汁
炒雜菜 HKD78
美國安格斯牛角燒 HKD168
✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨