2022-09-01
🍴港島一帶有大量既Pizza選擇🍽不過要食正宗又性價比高既就真係要做下Research🔎今次黎到呢間都係朋友介紹🗣去之前睇到大家對佢哋嘅評價好似都唔錯👀而家選擇又多👌🏽價錢唔貴就拉埋男朋友試下新餐廳👅👣平日下午13:00到達 唔使等位✌🏼餐廳內亦有數十張空枱眼見大家都係一大班朋友chill下🍻環境空曠 室內裝修舒適燈光足夠🕯空間感大 好多唔同佈置 門口仲有一部街機可以同朋友一齊打🕹我哋兩個人就揀咗一個13吋大一人一半嘅Pizza分享食 一半係Summer of Love❤️🔥 另一半就係Rocketeer🌱選擇困難症嘅朋友都唔使驚🙆🏻♀️食肉獸同素食者一齊🌿13吋嘅Pizza 已經預先切好六Slices🍽嚟到已經俾佢嘅香味吸引住🍍🍅顏色豐富一睇就知道足料Rocketeer上面既蕃茄好新鮮 數量超多 要用🍴食左先再拎到成塊Pizza去碟 餅底唔厚 芝士份量多 就算邊邊位既crust都唔會覺得好多麵包發酵得好好 有空氣感同彈性整體來講可能係我係香港食過最好食既Pizza🍕另一邊既Summer of Love係新鮮菠蘿切上另配豬肉粒底下原來仲有Parma ham! 豬肉既肉味配搭埋新鮮菠蘿嘅
不過要食正宗又性價比高既就真係要做下Research
芝士份量多 就算邊邊位既crust都唔會覺得好多麵包
發酵得好好 有空氣感同彈性
整體來講可能係我係香港食過最好食既Pizza
🍕
底下原來仲有Parma ham! 豬肉既肉味配搭埋新鮮菠蘿嘅酸甜味真係一流!就算有咁多配料加埋芝士但係餅底都唔會濕漉漉🫓
☕️
Drip coffee