2024-10-29 137 瀏覽
今日嚟到尖沙咀,同老公過嚟搵間靚靚Cafe打卡,今次揀咗海港城分店嘅Espresso alchemy!呢度裝修好靚,好多圓拱形設計嘅座位!打卡真係一流!呢度坐嘅位置好寬敞!所以坐得好舒服,一啲都唔迫!首先我哋就揀咗一杯熱朱古力,每杯熱飲都會有拉花,仲拉得好靚,值得讚!之後我哋就嗌咗個三文魚沙律,超級大碟,兩個人share剛剛好!啲三文魚仲扭咗個花添!都幾有心思!令人眼前一亮!之後我哋仲叫咗個卡邦尼意粉!味道好濃郁,意粉有啲偏腍身!整體都OK!最後我就仲叫咗個Tiramisu甜品,呢個係生酮甜品,食幾多都唔怕肥,啱曬生酮飲食嘅人!呢度啲職員服務態度都幾好,又會主動介紹有咩嘢好食,又會唔該前唔該後,又有笑容!抵讚!