2024-01-01 7 瀏覽
今日去咗尖沙咀寶勒巷嘅樓上居酒屋食串燒呢度主打串燒 亦有炸物同主食 仲有好多唔同種類嘅酒品Sake可以飲 可以同朋友把酒長談雞皮 $30 呢度嘅雞皮幾出色 因為燒得夠火喉 可以逼曬裏面啲油脂出嚟 食落唔會油膩而係脆卜卜嘅口感大蔥雞肉串 $38 雞肉嫩滑加埋燒汁同大蔥 有兩種口感唐揚櫻花蝦 $52 櫻花蝦雖然細細隻 但食落鹹鹹香香好適合送酒枝豆春卷 $38 聽到店員介紹隔離枱食呢種春卷 所以嗌咗一碟嚟試下 炸得香脆乾身 裏面夾咗枝豆 感覺健康唔油膩北海道蟹肉湯飯 $98 呢個係店員推介嘅飯之一 而我本身都鍾意食湯飯 個湯底好濃鬱 撈咗珍珠米同埋滑蛋 面頭有一梳梳蟹肉 食落味道都幾夾梅子青檸梳打 $36 青檸梳打就飲得多 梅子梳打都係第一次飲 酸酸哋 味道都幾好 不過我就嫌佢唔夠多汽 冇得嘔氣清熱氣 哈
今日去咗尖沙咀寶勒巷嘅樓上居酒屋食串燒

大蔥雞肉串 $38 雞肉嫩滑加埋燒汁同大蔥 有兩種口感