最近覺得一個禮拜去到一半就要去差差電🪫 前排揀咗一間喺Soho區嘅Fusion酒吧餐廳𝙷𝚘𝚕𝚢 𝙴𝚊𝚝,難得鐵飯腳話good pick🌟 就介紹下啦!➿ 𝑪𝒂𝒖𝒍𝒊𝒇𝒍𝒐𝒘𝒆𝒓 ($98)呢碟椰菜花菜式好啱做前菜呢🤤 檸檬乳酪嘅酸甜,加上紅寶石籽咬開嘅天然酸味,好開胃啊!鍾意佢加咗幾多杏仁片,豐富咗整體口感😋➿ 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒂𝒄𝒐 ($98)咬落去就係充滿細細嘅牛肉粒,肉味濃郁,加上都幾多紫洋蔥粒🧅 同埋香菜,再擠少少青檸汁,酸辣香味都有齊!➿ 𝑯𝒐𝒍𝒚 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ($158)雞件大大嚿,啖啖肉,富肉汁😋 賣點係四川風味🌶️ 所以未蘸醬汁都已經帶辣味!鍾意係半碟嘅青瓜乳酪花🥒 解膩解辣一流😆➿ 𝑴𝒊𝒙𝒆𝒅 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑳𝒊𝒏𝒈𝒖𝒊𝒏𝒊 ($198)長通粉都做得唔錯呢,幾重嘅蒜香🧄 又掛汁~ 海鮮嘅質素Ok,份量都多,有帶子、大蝦、藍青口⋯⋯➿ 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚𝒔𝒖𝒄𝒌𝒍𝒆 𝑵𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑺𝒆𝒍𝒕𝒛𝒆𝒓𝒔 ($68)係店員介紹嘅飲品,兩款都酒精含量低,唔怕飲醉佢聽日返唔到工~ 兩款都好容易入口,我就鍾意紫色個罐Tropical Vodka Crush 多啲,果

➿ 𝑪𝒂𝒖𝒍𝒊𝒇𝒍𝒐𝒘𝒆𝒓 ($98)

➿ 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒂𝒄𝒐 ($98)

➿ 𝑯𝒐𝒍𝒚 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ($158)

係店員介紹嘅飲品,兩款都酒精含量低,唔怕飲醉佢聽日返唔到工~ 兩款都好容易入口,我就鍾意紫色個罐Tropical Vodka Crush 多啲,果香味出啲同埋有微微嘅甜味,應該係來自椰子味🥥
而考慮健康嘅話,可以考慮銀色嗰罐Dalston's Hard Seltzer,因為係低卡路里同埋無添加糖㗎, 想吸收酒精都可以冇咁大罪惡感😆😛