2023-08-19
好開心同閨蜜👭早一個月預訂左網紅店Pondside, 仲可以坐到歐陸式窗邊位😚 雖然一早黃雨🌧,但都無損我哋興奮嘅心情💛 可以近距離觀賞180度湖景及瀑布,享受別緻下午茶,美景配美食不得不影多D 相📷✨!估不到💯分打卡餐廳食物質素都好高,環境舒適,職員都好有禮,完全令我對餐廳改觀,感覺身處酒店的感覺!介紹一下Tea Time包括多款鹹甜點!5款甜點有🌸櫻花士多啤梨撻,十勝紅豆🫘布丁,馬卡龍,仲有英式鬆餅; 鹹點有章魚小丸子🐙,迷你煙三文魚漢堡🍔等。我地仲另外order 了一份Parma Ham 配哈密瓜, 還有兩款職員推介signature mocktail🍹🍸Japanese Spring & Rainforest ♥️超滿足🫶🏻此外,Cafe' 還有提供意大利燴飯🍛,蜆肉意粉,🥩牛扒等西餐,還有一些自家製甜品等。用餐之後還可以順道來香港公園來一敞打卡之旅,🍵茶具博物館,🌵仙人掌溫室,🦩觀鳥園等景點參觀。Tea time: $488 for 2 (+10% charge)⏱供應時間: 2:30-4:30PM📍Pondside (金鐘)金鐘紅棉路19號香港公園 (金鐘站C出口,沿PP 一
介紹一下Tea Time包括多款鹹甜點!
⏱供應時間: 2:30-4:30PM
📍Pondside (金鐘)
金鐘紅棉路19號香港公園
(金鐘站C出口,沿PP 一直上)