2010-05-02
我同四個女仔朋友經常gathering都會搵唔同既餐廳試下...今次我就上openrice揀左vivo,因為我鐘意食意大利菜 去到覺得個環境都好靚,裝修好好。坐低之後我地首先開左兩支still water跟住仲嗌左兩個可樂。之後點菜就點左一個Caesar salad,一個pizza,一個cabornara,一個辣蕃茄汁意大利腸長通粉,一個海鮮意粉。Caesar salad 幾好味,雖然唔係我食過最好味,但係都值得一試。我唔記得我地嗌個果pizza係邊隻啦...但係我個人就唔鐘意呢款,唔係佢整得唔好味,只係我個人唔鐘意。我d朋友都覺得好味其他三款意粉就真係好好好好好好好好味呀!!!!!carbonara係好creamy好有蛋味,真係好好好鐘意蕃茄汁長通粉好rich既tomato,但係又唔酸~~~我好鐘意呀!!如果可以辣番少少就好喇至於個海鮮意粉真係好正,辣得黎又唔會食唔到海鮮既鮮味,仲要d蜆好大隻好肥 最後食完就嗌甜品喇,嗌左兩個心太軟,一個薰衣草pudding,同埋一個tiramisuonly the tiramisu i would say dun give it a shot. 心
其他三款意粉就真係好好好好好好好好味呀!!!!!
carbonara係好creamy好有蛋味,真係好好好鐘意
心太軟同埋薰衣草都好好味
到我地買單個陣...surprise黎喇!!五個女仔食左1個starter,4個main courses,4個desserts,兩支still water同埋兩個coke,每人都係$200!!!!!!!!!!!!!!
原來係因為我地去個晚係禮拜一,每個禮拜日同一vivo都做promotion,main course會buy one get one free
各位一定要去試下呀!!!!!!!!!