2019-12-11 227 瀏覽
K11 Musea 開幕後,唔少嘅食肆進駐咗,都要用上一段日子先可以食哂咁多間。今日我就去咗「KAIYO Beyond Izakaya 」依間日式餐廳食晚飯。店面俾人一種高貴典雅嘅感覺,服務員態度和藹親切。食品選擇多元化,壽司、刺身、小食、燒物、炸物、串燒、天婦羅、壽喜燒、拉麵、烏冬、丼飯,各式各樣,應有盡有。飲品方面亦都係咁多元化,啤酒、烈酒、燒酌、以至無酒精飲料都一應俱全。燒白鱔:一串三件。白鱔燒得好香口,燒好嘅白鱔口感QQ。月見雞肉棒:看似一條台灣腸嘅雞肉棒。內裡係雞肉,雞軟骨同洋蔥。本身已經好香口好味,再點埋生蛋漿,非常之好味道。慢煮小牛排:入口可以感覺到塊小牛排嘅油脂分布,肉香油香鮮明。小牛排先慢煮再把面頭煎香,肉質鮮嫩,外脆內嫩。依道菜嘅好食,價錢又合理,真係誠意推介大家呀。Kaiyo壽司:點餐/菜式最好玩嘅地方,就係唔知道菜會係咩嚟。依個Kaiyo壽司確實係好有驚喜,吞拿魚蓉、海膽同三文魚籽,連同調咗味嘅壽司飯,好精緻咁放喺一個魚子醬盒裡面,面頭仲有魚子醬同金簿做裝飾,賣相精美到唔捨得食呀。依道菜叫做Kaiyo壽司,因為附上了紫菜,俾你包住嚟食。吞拿魚蓉、海膽同三文魚籽好
店面俾人一種高貴典雅嘅感覺,服務員態度和藹親切。食品選擇多元化,壽司刺身、小食、燒物、炸物、串燒、天婦羅、壽喜燒、拉麵、烏冬、丼飯,各式各樣,應有盡有。飲品方面亦都係咁多元化,啤酒、烈酒、燒酌、以至無酒精飲料都一應俱全。

燒白鱔:一串三件。白鱔燒得好香口,燒好嘅白鱔口感QQ。

燒白鱔、月見雞肉棒
月見雞肉棒

慢煮小牛排

Kaiyo壽司:點餐/菜式最好玩嘅地方,就係唔知道菜會係咩嚟。依個Kaiyo壽司確實係好有驚喜,吞拿魚蓉、海膽同三文魚籽,連同調咗味嘅壽司飯,好精緻咁放喺一個魚子醬盒裡面,面頭仲有魚子醬同金簿做裝飾,賣相精美到唔捨得食呀。依道菜叫做Kaiyo壽司,因為附上了紫菜,俾你包住嚟食。吞拿魚蓉、海膽同三文魚籽好新鮮,三種材料分開食,同全部包埋一齊食都好正。
Kaiyo壽司

燒和牛海膽丼:眾多嘅主食當中,我揀咗依個燒和牛海膽丼。海膽同剛才嘅Kaiyo壽司一樣出色,非常之鮮甜。燒和牛更是一絕,塊數唔止多,燒好咗嘅和牛仍然可以睇到油花。燒和牛片入口香濃美味,係好幸福嘅感覺呀。
燒和牛海膽丼
燒白鱔、月見雞肉棒