2025-01-12
我同朋友去到東涌嘅東薈城,揀咗樂天皇朝呢間餐廳,試下正宗嘅上海菜。一坐低,啲侍應就即刻送上熱辣辣嘅茶同埋花生粟子,小食真係好香口,服務又好貼心。枱上仲擺咗個細細嘅燭火,用嚟保暖啲茶水,真係好細緻。第一道菜係四川夫妻肺片,啲牛肉片切得好薄,好似蝴蝶翼咁,配埋麻辣嘅調味,入口又香又辣,仲有花生增加咗一陣脆脆嘅口感,真係食到停唔到口。之後就係京蔥爆美國牛小排,啲牛肉鮮嫩多汁,再加埋香噴噴嘅京蔥,味道非常夾,食落去真係好滿足。鮮蝦抄手拌麵啲份量都幾足,抄手皮薄餡靚,仲有麻辣拌麵嘅香氣,真係聞落都即刻想試,味道冇令我哋失望。最後試咗香煎豆沙窩餅,外皮煎到酥脆,入面紅豆餡又軟又香,甜得嚟唔會膩,完美收尾。餐廳環境好闊落又光猛,裝修簡約大方,職員做嘢好俐落,空咗嘅碟都會即刻收走,成個體驗好舒服,服務真係冇得彈。總之呢間餐廳真係值得再嚟試!
總之呢間餐廳真係值得再嚟試!