要慶祝Happy Friday收工去左旺角既No Money So Lonely,個餐廳名非常切合月尾既糧尾情況。提提大家,早到係冇用,職員叫你6點先好入去。No Money So Lonely主打西餐+東南亞fusion菜式,好有特色。一日既往,餐牌有沙律,比薩,前菜,意粉,飯,主菜,同甜品。餐廳大玩東南亞菜元素,連辣的心太軟都有。野飲都有好多選擇,有咖啡,茶,奶昔,沙冰,梳打。為切合月尾既糧尾情況,我哋一行兩人只係叫左兩個主菜分享。蜜味酸辣豬肋骨(半份) $138 另加一呢個蜜味酸辣豬肋骨仲可以揀全份$238,半份都有4支骨。餐牌寫明慢煮6個鐘,果然係一切即散,可以用刀叉食。雖然外圍有少少韌肉,不過我最欣賞佢帶唔少軟骨,好腍好好味,而大部份肉都嫩,仲有少少脆皮。味道方面都算蜜味,不過唔太酸辣,肉面仲灑上少少香草。伴碟有好多新鮮沙律菜,洋蔥絲,車厘茄,仲有藍莓,加左適量甜酸沙律醬,好健康。青咖哩石斑魚比薩 $128 另加一一上枱就聞到好香醬汁味。比蕯一開六塊,石斑魚非常迷你,不過似乎每塊比薩都有一件,塊塊都有得食。青咖哩味唔太出,不過食落居然有少少甜味,都幾好味。比薩上面有唔少真係幾

為切合月尾既糧尾情況,我哋一行兩人只係叫左兩個主菜分享。

蜜味酸辣豬肋骨(半份) $138 另加一

青咖哩石斑魚比薩 $128 另加一
青咖哩石斑魚比薩

一上枱就聞到好香醬汁味。比蕯一開六塊,石斑魚非常迷你,不過似乎每塊比薩都有一件,塊塊都有得食。青咖哩味唔太出,不過食落居然有少少甜味,都幾好味。比薩上面有唔少真係幾辣嘅黑色泰國小茄子,紅尖椒同車厘茄,最後灑上少量香草。餅底維持一貫水準,超薄脆,芝士都有少少拉絲。餐牌寫左有一隻辣椒,食落我就覺得有兩隻,真係幾辣。
青咖哩石斑魚比薩

今次坐左喺私隱度高啲嘅木材卡座,都幾有特色。餐廳處處都係打卡點,黎影相幾好。

2021-09-24