BKK

2024-07-06 147 瀏覽
最近見好多人介紹,今日一於同男友去PMQ試下泰菜😋餐廳裝修好特別,好有泰國情調😌有少少懷舊既感覺Siam Basilico🍹好有泰國風味,有好香既茶味同椰子味😋😋蝦餅配蝦沙律🦐蝦餅真材實料好彈牙,而且好香蝦味🦐🦐😋個蝦沙律就有少少辣,怕辣朋友注意哦蟹肉炒飯🦀每一啖飯都食到蟹肉咁滯😳🤭而且飯炒得夠乾身粒粒分明🤤馬沙文和牛肋條咖喱🐃🍛馬沙文咖哩屬於比較唔辣既咖哩,餐廳一啲都唔孤寒,有好多舊牛肋條🤩😋芒果椰汁糯米飯椰子新地🥭🍨當芒果糯米飯遇上椰子雪糕,又擦出新火花🤩將淋係糯米飯面既椰漿變做雪糕,正🤤🤑 人均消費:~$400🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:BKK (中環)中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #上環美食 #PM
有少少懷舊既感覺

Siam Basilico🍹
好有泰國風味,有好香既茶味同椰子味😋😋
Siam Basilico

芒果椰汁糯米飯椰子新地🥭🍨
芒果椰汁糯米飯椰子新地

🤑 人均消費:~$400
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:BKK (中環)

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #上環美食 #PMQ美食 #BKK #泰菜
Siam Basilico
蝦餅配蝦沙律