2024-08-26 291 瀏覽
朋友話lunch經過見到間餐廳好chill,想試下,陪佢試下順便傾下計,坐低發現都幾啱傾計。點左2杯野飲同埋2個小食同1個主食!啲飲品名,令我會好想試,叫左杯mocktail 名叫Happy 既野飲, 佢係有荔枝青瓜同西柚汁,飲落好清新,飲得出係鮮榨果汁嘅口感,唔係人造糖水,唔會得個甜字。另一杯cocktail 係How long will I love you- 比較重莓同酒味,唔會太甜,飲完之後,莓味仲喺個口,飲到底有啲菠蘿蓉,口感係smoothies。埃及風沙雞翼-佢係雞鎚啖啖肉,配有香荽醬汁,鍾意芫荽嘅,實會鍾意個醬,佢俾咗個碟我哋裝骨,好細心,雞肉外脆內滑,雞皮炸到幾香口,熱辣辣好味道。墨西哥蟹肉薄餅-餅底好薄好脆,面頭勁多蟹肉,有鮮味,配好薄嘅芝士碎,有少少辣味,配有牛油果醬,食落唔會好Heavy,感覺好light,好鐘意呢個,雖然貌似平平無奇,但其實好好味,幾特別!照燒比目魚柳-用沙律襯底碎嘅蘋果粒配上乾提子同合桃,淨係食個沙律都好好味,都多沙律醬,比目魚煎到香口金黃色,魚皮好脆身肉質好滑,夠大份。

2024-08-20
  • 墨西哥蟹肉薄餅