2024-09-28 1384 瀏覽
最鍾意去有 Live Band 嘅地方食飯,五感享受,份外開心!知道 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery 在 K11 重開,即約朋友去會一會。佈置時尚,柔和燈光,有個樂器齊備的舞台,沒有表演之時,餐廳亦不停播放着流行音樂,符合預期很有氣氛。餐牌食物迎合時尚口味,選擇不算多但亦足夠,晚市套餐真心抵食。晚市套餐 $288只在星期一至四晚上供應,三項目包括是日餐湯、烤新西蘭肉眼及紅酒或汽水。蕃茄濃湯非常酸香,回甘甜美,少少忌廉在湯面添滑。烤新西蘭肉眼(8安士).香烤時蔬紅酒汁紅酒食材不俗,鬆軟肉味香,紅酒汁豐富滋味,份量十足,CP值高。Moon River $138因為面頭有好多奶嘅泡沫,口感似飲威士忌奶昔,奶味香、甜甜蜜蜜,合我口味。埃及風沙單骨棒棒雞.清邁辣醬 $148見外表已酥脆,完全不油膩,處理得很好,雞皮香惹脆口,雞肉嫩滑有汁,溫度保持;清邁辣醬的辣成功添層次。炙燒松葉蟹膏意大利飯 $368亮點自然澳洲海膽與北海道刺身帶子,果然鮮美;每粒飯皆備醬汁包圍,粒粒飽滿,味道濃郁,值得推薦。
烤新西蘭肉眼(8安士)
晚市套餐 $288
蕃茄濃湯
非常酸香,回甘甜美,少少忌廉在湯面添滑。
蕃茄濃湯
紅酒
烤新西蘭肉眼(8安士).香烤時蔬紅酒汁
食材不俗,鬆軟肉味香,紅酒汁豐富滋味,份量十足,CP值高。
Moon River $138
Moon River
埃及風沙單骨棒棒雞.清邁辣醬 $148
炙燒松葉蟹膏意大利飯 $368
2024-09-24
烤新西蘭肉眼(8安士)
Moon River
2024-09-27 1358 瀏覽
就算老夫老妻都要平時keep住有情趣,間唔時出去二人晚餐,培養感情。今日同愛人喺K11行完街之後,就想搵一間靜啲比較有氣氛同情調嘅餐廳食餐飯。跟住就發現到呢一間餐廳Lost Stars ,原來佢之前疫情期間喺新蒲崗開過,跟住宜家重新開幕喺尖沙咀商場呢度。餐廳環境入邊就係空間咁比較大,枱住枱之間有足夠距離,同愛人密密傾都會有私人空間。餐廳老闆商將音樂元素帶入餐廳,於是有一個表演舞台係中間,定時會有唔同嘅本地歌手駐場夾band 。情侶間如果想鋸扒就可以嗌佢嘅晚餐set ,$288包一個湯、牛扒同埋飲品(可選擇紅酒或者酒精飲品一杯)。是日餐湯係薯仔湯個湯打到非常之誘惑,完全冇粒粒,仲好Creamy添。肉眼扒我哋選擇咗五成熟,下邊墊左南瓜、番薯,濃密嘅肉質伴碟。肉眼扒嘅牛肉肉質非常之稔,嫩滑食到佢平均既油脂香。記得要點埋佢個肉汁,非常之夾。外國人最鍾意食薯條,咁就點一個比我嘅愛人食呢個黑松露薯條。薯條炸到好香脆,上邊放咗好慷慨嘅黑松露醬,入口更加之香!仲有買芝士粉俾你配添層次味道!忌廉蟹籽日本帶子雙色意粉你可以見到佢係黑色墨魚汁闊條麵,配普通闊條麵,黑白交配,互相輝映。個忌廉汁濃稠適中,可以令

是日餐湯係薯仔湯
個湯打到非常之誘惑,完全冇粒粒,仲好Creamy添。

外國人最鍾意食薯條,咁就點一個比我嘅愛人食呢個黑松露薯條。

忌廉蟹籽日本帶子雙色意粉
個忌廉汁濃稠適中,可以令到汁掛咗喺每一條面上面,而且配襯埋脆卜卜爆汁嘅蟹籽,估唔到咁夾。
帶子煎得兩面金黃,啱啱好熟,口感完美。

浪漫嘅約會梗係唔少得兩杯酒精嘅飲品一杯 Long Island同埋一杯Versace On The Floor為約會增添上完美嘅句號。
2024-09-25
2024-09-21 1253 瀏覽
Lost Stars Livehouse Bar & Eatery💫位於尖沙咀K11,非常方便,勁有氣氛既Bar,以音樂為主題🎸有個live stage係度定期有music show,好chill🤞🏻食就西餐,各式既main、fushion小食都有,飲杯Whiskey highball融入下先🥃RIBEYE SET DINNER相當抵,先上南瓜忌廉湯,幾creamy口感唔錯👍🏻烤新西蘭肉眼,擺盤幾靚幾特別,配烤南瓜條,脆脆地幾好味😙肉眼⼀切開粉紅色,多肉汁,火侯控制好好🙌🏻牛味好濃,肉質真係幾正,同紅酒汁好夾😮‍💨埃及風沙單骨棒棒雞,好大舊下,炸得非常脆而唔厚粉🐣清邁辣醬,其實唔太辣,好多香草味,唔錯,慢煮鴨腿配無花果沙律,無花果好鮮👍🏻鴨腿大大舊,皮都係好脆,肉質好嫩,真慢煮😋飲杯Signature cocktail How Long Will I Love You🥰果味濃,幾refreshing淨係氣氛都抵食,如果鍾意飲樂既⼀定要等佢有show時黎捧下場!💀🤘🏻🤘🏻

Whiskey  highball

無花果沙律
慢煮鴨腿
HOW  LONG  WILL  I  LOVE  YOU
2024-09-20 1149 瀏覽
以前多訪過大角咀店,重開後位置更加方便。雖然宜家係商場餐廳,無得做到以前高樓底嘅感覺,但依然保持到氣氛感。🥁🎸🎙 保持一貫做法,不同日子會有不同嘅LiveBand。➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ 🍷 [ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐍𝐞𝐰 𝐙𝐞𝐚𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐑𝐢𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 (𝟖𝐨𝐳) | 𝐇𝐊$𝟐𝟖𝟖 ]🥣 [ 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐨𝐮𝐩 & 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞 ]尖沙咀地區黎講呢個價錢嘅套餐算幾抵試。8安士牛肉好夠食,肉質無乜根。而新西蘭牛扒特色,偏向瘦肉啲,脂肪量相對低啲。肉質都相等都多汁,富嚼感,整體感覺都無咁邪惡。🦀 [ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐧𝐨𝐰 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐞 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 | 𝐇𝐊$𝟑𝟔𝟖 ]好高級嘅意大利飯,配上北海道刺身帶子、澳洲海膽、蟹膏。飯身偏軟,但未去到過淋。飯嘅調味唔會太過分,食到海鮮嘅鮮味。

🥣 [ 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐨𝐮𝐩 & 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞 ]

2024-09-17 1235 瀏覽
位於尖沙咀的音樂餐廳。是一間以重燃香港樂壇為主題 的音樂餐廳,宗旨是希望借助餐廳建立一個凝聚本地樂手的平台。初次認識ʟᴏꜱᴛ ꜱᴛᴀʀꜱ就是在大角咀店,地點雖隔涉,但仍吸引了好多人慕名而去,雖然後來終究還是敵不過疫情而結業了;而慶幸尖沙咀及銅鑼灣仍有分店,地點更方便,音樂設備更完整。.餐廳中央設有專業的音樂舞台,而門口位置則設有酒吧區及一長型玻璃桌,展示出林林總總的音樂ᴄᴅ,整體設計一望就知是音樂酒吧呢。可惜當日是平日晚上,如果想有ʟɪᴠᴇ ʙᴀɴᴅ表演,則要星期五至日才有,因此衝著ʟɪᴠᴇ ᴍᴜꜱɪᴄ的朋友們記得要選好日子才來啊。 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆✿  ɢʀɪʟʟᴇᴅ ɴᴇᴡ ᴢᴇᴀʟᴀɴᴅ ʀɪʙᴇʏᴇ ꜱᴛᴇᴀᴋ ꜱᴇᴛ $288是日套餐只有一款,包了一杯紅酒、餐湯及肉眼扒;以整個套餐而言,ᴄᴘ值頗高。肉眼大大份,五成熟的肉質粉嫩細緻,雖說似乎有點過熟,但入口仍算軟嫩,肉味濃郁。搭配紅酒,就是最佳的組合了。.✿  海膽多士 $108@海量的海膽舖滿在香脆的多士上,入口豐腴且充滿油香,鮮甜可口。雖說價錢略貴,但海膽份量實實在在地舖得滿滿,因此還是很不
位於尖沙咀的音樂餐廳。
是一間以重燃香港樂壇為主題 的音樂餐廳,
宗旨是希望借助餐廳建立一個凝聚本地樂手的平台。
雖然後來終究還是敵不過疫情而結業了;
而慶幸尖沙咀及銅鑼灣仍有分店,
地點更方便,音樂設備更完整。
餐廳中央設有專業的音樂舞台,
而門口位置則設有酒吧區及一長型玻璃桌,
展示出林林總總的音樂ᴄᴅ,
整體設計一望就知是音樂酒吧呢。
可惜當日是平日晚上,如果想有ʟɪᴠᴇ ʙᴀɴᴅ表演,
則要星期五至日才有,
因此衝著ʟɪᴠᴇ ᴍᴜꜱɪᴄ的朋友們記得要選好日子才來啊。
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
是日套餐只有一款,
包了一杯紅酒、餐湯及肉眼扒;
以整個套餐而言,ᴄᴘ值頗高。
肉眼大大份,五成熟的肉質粉嫩細緻,
雖說似乎有點過熟,但入口仍算軟嫩,肉味濃郁。
搭配紅酒,就是最佳的組合了。
✿  海膽多士 $108@
海量的海膽舖滿在香脆的多士上,
入口豐腴且充滿油香,鮮甜可口。
雖說價錢略貴,但海膽份量實實在在地舖得滿滿,
因此還是很不錯的。

✿ 手工芝士烤雞卷 $288
四大件的烤雞卷,
雞件入口軟嫩不韌,
入口略帶芝士香氣,
外層的雞皮也煎得酥脆香口,入口油香滿溢;
搭配綿密濕濕的薯蓉,口感更是豐富。
✿  ꜱᴀɴɢʀɪᴀ $108
友人特愛ꜱᴀɴɢʀɪᴀ,
基本上去西班牙餐廳都必點。
紅葡萄酒的酸甜搭配水果的清新及甜味,清爽又易入口;
惟這杯酒味偏淡,如果紅酒比例能佔重多點會更好。
Plato said that “music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything”.Lost Stars, originally located at Tai Kok Tsui, now reopened at K11 Art Mall, is a great place with good food, nice music, chill atmosphere and good vibes.Taste is great and the portion is very generous at very reasonable price. Highly recommend the parma ham mixed green salad ribeye dinner set and also the duck confit!

之前食過銅鑼灣個間 以經典懷舊唱片做主題 勁好feel原來K11都開左呢間我大愛既lost stars又係有live band 環境氛圍好有氣氛無論係couples定成班朋友都好岩傾偈chill下Happy hour仲有好多唔同款既cocktail/mocktail揀.《炙燒松葉蟹膏意大利飯》每一粒risotto米飯都吸收左蟹膏既鮮美🦀口感煙韌軟糯 配上炙燒過既蟹膏 更加係惹味得黎 冇一種獨特焦香澳洲海膽非常鮮甜 北海道刺身帶子亦好夠爽嫩整體層次好豐富.《澳洲霜降M6和牛腹扒(6.5安士)》極致粉紅色既和牛肉 鮮嫩得黎 牛味濃郁🥩比魚生有多少少嚼勁 一d都唔韌搭配甜美綿密既日本南瓜與蜜糖薯 帶黎豐富口感 而且鮮香芹醬為整道菜增添一絲清新.《we found love》 呢杯cocktail賣相好似一杯champagne🥂但其實融合左多種元素 清新而不失層次醇厚 Key & Bricks Vodka同葵花荔枝利口酒相得益彰仲有St. Germain Elderflower既花香令整體口感更加柔和檸檬汁既微酸 再加入Fever-Tree Indian Tonic Water帶黎氣泡🫧入

之前食過銅鑼灣個間 以經典懷舊唱片做主題 勁好feel

仲有St. Germain Elderflower既花香
令整體口感更加柔和
帶黎氣泡🫧入口好清爽
6天前 0 瀏覽
呢間餐廳好特別,餐廳內同時亦有表演舞台,幻想到如果有live show,身處當下氣氛一定相當熱鬧; 餐廳裝修帶點北歐風格,令到人坐得好舒適又放鬆。🥗巴馬火腿沙律$168巴馬火腿微微鹹香,口感煙韌,配上新鮮沙律菜,仲有無花果、蜜柑及琥珀合桃,並用上黑醋汁,整體清爽開胃。🍝日本刺身帶子雙色麵$248刺身級帶子大大粒又厚肉,並灑上脆卜卜嘅蟹籽,賣相唔錯,雙色麵有口感,每條意粉被濃郁嘅醬汁包裹着,口感creamy亦重質感,裡面仲有蘆筍,濃郁中帶一點清爽。🍽Ribeye set dinner $288簡單登記入會就可以叫呢個咁抵食嘅套餐👍,包括有烤新西蘭肉眼8安士,配香烤蔬菜、餐湯及紅酒或無酒精飲品。🥩新西蘭肉眼叫咗7成熟,外面煎得甘香,內裡肉嫩juicy,腍得嚟亦不失口感,低層仲有烤蕃薯及南瓜添;估唔到$288呢個價口,有咁好嘅質素,仲有埋餐湯及紅酒添👍。🥣時日餐湯甘筍湯creamy濃香。🍷跟餐紅酒酒體輕盈,比較乾身,口感清爽,單寧比較重。雖然當晚無live show,但都會播着悅耳嘅音樂,氣氛咁好,叫多兩杯酒嘆下😆:🍺Lost Star Craft Beer $98清新槐花味,口感順滑清爽,

🥗巴馬火腿沙律$168

🍝日本刺身帶子雙色麵$248

🍽Ribeye set dinner $288

🥣時日餐湯
甘筍湯creamy濃香。

🍷跟餐紅酒
酒體輕盈,比較乾身,口感清爽,單寧比較重。

🍺Lost Star Craft Beer $98
清新槐花味,口感順滑清爽,微苦。

🥂Cadanza Prosecco DOC Brut NV (Glera) Italy $108
酸酸地好清新清爽,帶有蜜桃味及檸檬味,女士們一定喜歡。

下次嚟嘅時候一定要confirm下幾時有live show先😆。

2024-10-16 0 瀏覽
以前曾經到訪Lost Stars 大角咀舊店,一邊欣賞live band show,一邊享受美酒美食,氣氛好、非常chill!🥳後來聽聞餐廳結業感到十分可惜🥺幸好最近Lost Stars又重新開業,選址在位置更方便的尖沙咀K11🤩當然要去支持一下!▪️ 日本刺身帶子雙色麵💯💯💯💯💯大力推薦!帶子大隻又鮮嫩,明太子雙色意粉(原味+墨汁)麵質軟硬適中,用明太子忌廉汁烹煮,非常鮮味😋屬於有驚喜、必點的菜式👍🏻▪️ 烤新西蘭肉眼$288套餐就有8安士肉眼扒、餐湯及紅酒!肉眼五成熟肉質仍帶粉嫩😋▪️法式焦糖燉蛋正常,驚喜不大。▪️提拉米蘇大大杯,入口滑,酒香濃。▪️How long will I love you餐廳有提供多款cocktail, 名稱特別,打卡一流!

▪️ 日本刺身帶子雙色麵

▪️ 烤新西蘭肉眼

▪️法式焦糖燉蛋
正常,驚喜不大。

▪️提拉米蘇
大大杯,入口滑,酒香濃。

▪️How long will I love you
餐廳有提供多款cocktail, 名稱特別,打卡一流!
1K
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Lost Stars Livehouse Bar & Eatery.美食中品味音樂。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ K11多野食,係人都知朋友想有格調的餐廳,這裡有Lost Stars Livehouse Bar & Eatery  結合了LIVE音樂與美食的餐廳風格別具特色有摩登的年華感又有大量特色美酒情人與朋友聚會都很合適這裡的 Dinner set 非常吸引,才HKD288,CP值極高今晚與朋友初嘗,感覺不錯 餐湯的菜花湯真材實料,融入口中香滑美味  套餐包餐酒及果汁朋友點了橙汁,有驚喜!是鮮榨,仲有粒粒橙肉好有誠意!  意大利house wine香甜可口,果香度不錯味道非常易入口特別是配上牛扒簡直是一流  Crab Open Quesadilla (單點)混合了大量蟹肉與芝士粒粒選用了墨西哥辣椒粉口感微辣勁香餅底薄脆,愈咬愈香份量不錯,足4人分享原以為是輕量級,原來是重量級! Grilled New Zealand

雜感女生   好味日記

˚*。Lost Stars Livehouse Bar & Eatery.美食中品味音樂。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

K11多野食,係人都知

結合了LIVE音樂與美食的餐廳

風格別具特色

有摩登的年華感

又有大量特色美酒

情人與朋友聚會都很合適

這裡的 Dinner set 非常吸引,

才HKD288,CP值極高

今晚與朋友初嘗,感覺不錯

餐湯的菜花湯

真材實料,融入口中

香滑美味

套餐包餐酒及果汁

朋友點了橙汁,有驚喜!

是鮮榨,仲有粒粒橙肉

好有誠意!

意大利house wine

香甜可口,果香度不錯

味道非常易入口

特別是配上牛扒

簡直是一流

Crab Open Quesadilla (單點)

混合了大量蟹肉與芝士粒粒

選用了墨西哥辣椒粉

口感微辣勁香

餅底薄脆,愈咬愈香

份量不錯,足4人分享

原以為是輕量級,原來是重量級!

Grilled New Zealand Ribeye Steak (8oz)

這是上乘的新西蘭肋眼牛扒

肉味香濃,口感鮮嫩,

5成熟的效果,粉紅中充滿肉汁

加入了香草醬汁,相當引人

下層的南瓜、紅薯

烤的香甜,別有一番風味

很是好吃

如只吃 Dinner set ,都只是 HKD288/位

有高質牛扒,更包括美酒一杯,實在CP值高企

值得回訪的餐廳

2024-10-14 0 瀏覽
位於香港的Lost Stars Live House Bar Eatery,不僅是一家以音樂為主題的餐廳,更是一個能讓你融入美食與藝術的絕佳場所。每逢週五六,這裡都會有精彩的現場音樂表演,為用餐增添了愉悅的氛圍。我們一走進餐廳,就被這裡的別具特色的裝潢所吸引。以星星為主題的裝飾,以及柔和的燈光,營造出一種夢幻而舒適的氛圍。我們迫不及待地想品嘗這裡的美食,並欣賞現場的音樂表演。首先上桌的是「小食棒棒雞」,這道菜給人一種耳目一新的感覺。雞肉經過細緻的處理,變得非常鬆軟可口,外層更是酥脆可口。搭配上特製的香草醬,口感層次豐富,簡直是停不下來的美味。接下來,我們點了一杯「Cocktail Versace on the floor」。這款雞尾酒清新爽口,充滿了新鮮草莓的香氣,令人一飲而盡。主菜方面,我們點了「烤新西蘭肉眼」,這道菜實在是物超所值。一大塊肉眼煎得恰到好處,外焦內嫩,搭配餐包、蘑菇湯和一杯紅酒,簡直是人間美味。最後,我們品嘗了「松葉蟹膏意大利飯」,這道菜給人一種豪華大氣的感覺。濃郁香滑的蟹膏和意大利飯恰到好處的結合,令人回味無窮。通過這次的用餐經歷,我深深感受到Lost Stars

通過這次的用餐經歷,我深深感受到Lost Stars Live House Bar Eatery將美食與音樂完美融合的用心。無論是精心設計的菜品,還是現場動人心弦的音樂表演,都讓我們獲得了難忘的用餐體驗。如果你正在尋找一個能讓你既能品嘗美味佳餚,又能沉浸在優雅音樂中的好去處,那麼Lost Stars Live House Bar Eatery絕對是不二之選。
作為尖沙咀的熱門打卡地,K11購物藝術館旗下的音樂餐廳絕對是個不能錯過的好去處。這裏不僅供應美味佳餚,更會在週五、六晚上提供現場音樂演出,為用餐增添了絕妙的藝術氣息。一踏進餐廳,迷人音樂悠悠飄來,頓時就讓人放鬆了下來。我們選了個靠窗的位置,可以一邊欣賞外頭繁華的街景,一邊沉浸在音樂的魅力之中。我們點了一系列的特色菜式,味道都非常出色。首先推介的是「all day breakfast」,裡頭有各種美味的早餐元素,如香濃的燒羊肉、甜脆的珍珠洋蔥,以及黑松露炒什錦菌菇,口感層次豐富,令人百吃不厭。接著上桌的是「魚子牛乳滑蛋」,蛋液細滑綿密,上面還鋪著一層金黃酥脆的魚子醬,既高貴又美味。「香烤蘋果馬鈴薯」也是一大亮點,薯仔外酥內軟,淋上濃郁的奶油醬汁,簡直是人間美味。除了這些主菜,我們還點了一些配菜,如清新怡人的「田園沙律」,以及香濃醇厚的「法式奶油焗薯」。最後來一個酥脆可口的「牛角包」作為甜品,簡直是完美收尾。另一道叫好又叫座的菜式是「XO醬炒虎蝦奶油扁意粉」,蝦肉彈牙鮮甜,與濃郁的XO醬和奶油醬汁絕妙搭配,讓人忍不住一口接一口。我們最後還點了「香烤新西蘭肉眼」和「焗番薯配菜」,肉質鮮嫩多汁

我們最後還點了「香烤新西蘭肉眼」和「焗番薯配菜」,肉質鮮嫩多汁,搭配焗得香噴噴的番薯,簡直是肉食者的天堂。

總的來說,這裏的菜式不論在口味、質感還是視覺呈現上都堪稱一流。加上現場優雅動人的音樂演奏,使整個用餐過程都充滿了美好的藝術氣息。難怪會吸引這麼多食客慕名而來,實在是尖沙咀的一大亮點。下次來香港一定要再來打卡,感受這裏獨特的音樂餐廳魅力!
🥢 酒吧唔一定係氣氛高昂嘅,而家香港都越黎越多Bar都喜歡設立Livehouse band,係會搵香港唔同嘅音樂單位去餐廳表演,等食客食野嘅時候有靚歌聽加強用餐體驗!而餐廳嘅廚師團隊同樣出色,經驗資深,佢地設計嘅西餐菜單絕對有品質保證! 就算唔係經常落bar 嘅朋友都會enjoy!⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄‣ 埃及風沙單骨棒棒雞 $148‣ 日本刺身帶子雙色麵 $248‣ 澳洲霜降M6和牛腹扒 $388‣ Moon River $138

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

‣ 埃及風沙單骨棒棒雞 $148
‣ 日本刺身帶子雙色麵 $248
‣ 澳洲霜降M6和牛腹扒 $388
‣ Moon River $138
由大角咀搬到入K11 ~ 好多人認識lost star都係因為佢地成日有live show🎙️,新店都有個stage俾唔同performers表演,沿用大角咀舊舖團隊👨🏻‍🍳,但環境闊落左靚左~ 行北歐家居風,睇show都幾有feel😌。1️⃣ Egyptian Bon Bon Chicken Wings $148雞翼可以點「埃及式」😅?小編都唔知,不過又真係幾好食~將雞肉推前拆淨一支骨🐔,呢個處理手法容易食又啖啖肉,而且炸得juicy,微辣得令人上癮,大推😋!2️⃣ Japanese Scallop Sashimi Pasta $248採用日本刺身級帶子,輕輕煎開兩面,超大隻彈牙無雪味👍🏻。呢個pasta特別在於用左兩種意粉,普通pasta mix with黑色嘅墨汁pasta🖤,配明太子忌廉汁,creamy惹味🍝。3️⃣ Grilled Australia M6 Wagyu Flank Steak 6.5oz $388Flank Steak切片層層疊咁放喺roasted pumpkin上面🐂,擺盤幾有心思。肉質稍為偏乾身,伴碟嘅南瓜就好好食🎃~ 二揀一個main小編會prefer pasta。4️⃣

4️⃣ Tiramisu $158
呢個 tiramisu好奶滑🥛~ 做法比較港式,無咩rum味但係唔會太甜,飯後甜品都唔錯👌🏻。

個人覺得K11 location 比大角咀方便得多,可惜呢日無live performance~ otherwise其實放工嚟叫下小食飲杯野都幾chill🍷,呢度有幾款signature cocktail,本身想order有個air bubble喺上面嗰杯🍹...唔知大家pic唔picture到小編諗緊咩😂... 但話說枝槍壞左咁咪叫杯red算囉🍷...無論cocktail or wine都係 $1xx 左右,定價合理!
2024-08-14
以音樂為主題,”Lost Stars”的意思並不是「迷失了的星星」,而是「旅遊中的星星」,以悠揚的聲音四處遊走融合了餐廳和表演舞台,整個氛圍好chill又有情調,不過當日沒有live show,問過店員話只有星期五至日才有.𐐂單點𐐚。食品。./Pasta & Risotto/.❥ 日本刺身帶子雙色麵雙色麵,黑白相間,軟硬度適中,口感彈牙忌廉汁夠creamy,有不少蟹籽,帶子鮮甜嫩口,另外還有少許蘆筍解解膩./Raw Bar/.❥ 蟹肉墨西哥式薄餅一上枱就被這滿滿的新鮮芝士碎🧀吸睛了🤩薄餅口感薄脆,隱隱約約可見到芝士碎和餅底之間的墨西哥辣椒蛋黃牛油果醬,增添了其風味,芝士控必點./Main/.❥ 手工芝士烤雞卷雞卷外層的煙肉薄身微微脆口,保留了裡面的肉汁,非常juicy,啖啖肉好滋味,入面還有cream cheese,好有滿足感🥰蒜香奶油汁有一定的濃稠度,雞卷蘸一蘸來吃更是鹹香十足,增添風味💕./Snacks & Soup/.❥ 海膽多士海膽非常鮮甜😍,上面還有些許黑魚子增添了口感和鹹香味,搭配下面脆口的多士食更滋味😋.。飲品。./Signature Cocktail/.❥ Versac

𐐂單點𐐚

。食品。
/Pasta & Risotto/
❥ 日本刺身帶子雙色麵
雙色麵,黑白相間,軟硬度適中,口感彈牙
/Raw Bar/
❥ 海膽多士
。飲品。
/Signature Cocktail/
❥ Versace on the Floor
經店員介紹,這款酒味不會太重,像我這類不好飲酒人士亦適合飲😝
入面有草莓、raspberry、荔枝和檸檬汁等等混合而成,味道酸酸甜甜,清爽解膩
❥ How Long Will I Love You
店員說這個酒味偏重,我試了一口確實如此😂
友人表示味道不錯~菠蘿味頗為突出
2024-09-26