餐廳: 181 FORTNUM & MASON
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
繼今年3月《春季香港餐廳週》,小妹以相對優惠價錢、享受到高質的美食後;今個8月又到《夏季香港餐廳週》,在上一次小妹太遲發現呢間🥹,今季一見到就拿拿聲訂位,高級餐廳逢星期六及日都特別受歡迎👏🏻,無幾耐特惠午餐時段就full了❣️今次男朋友終於有時間陪小妹❤️,唯有益吓佢啦😆估唔到餐點的份量比小妹想像中多喎,小妹本身覺得應該食唔飽,點知最尾好飽肚🤣🤣▫️餐包:🍞烤得外脆又香軟的麵包配牛油▫️飲品:🫖Fortnum’s 皇家紅茶,店員好有心問「Share tea?」小妹受寵若驚地覆「Oh~ yes please🥰」雖然要+$40,但係抵飲丫會主動Refill 熱水😍,紅茶好香一啲都無茶澀味!▫️頭盤:🐓油封雞配黑布丁醬,雞肉超嫩滑,感覺似上海肴肉,有層透明啫喱層😚;🇫🇷白酒煮法國青口配油封蒜(+$68),份量比想像中多,青口鮮甜美味😋▫️主菜:🍝布里克瑟姆麵包蟹及蜆肉,手工蛋麵配上蟹及蜆肉都變晒醬汁,蛋麵好好食,醬汁有少許辣,比較可惜係無海鮮肉粒咬吓🤭;🐑烤威爾士羊排、虎紋番茄、莎莎醬(+$128),原以為男朋友會要碗豆燴飯,點知叫了羊排🙄,羊排份量厚肉,烤得好香,剛好每人一小件😍,青色嘅番茄有種獨有的

▫️餐包:🍞烤得外脆又香軟的麵包配牛油

🐑烤威爾士羊排、虎紋番茄、莎莎醬(+$128),原以為男朋友會要碗豆燴飯,點知叫了羊排🙄,羊排份量厚肉,烤得好香,剛好每人一小件😍,青色嘅番茄有種獨有的香味👍🏻👍🏻

▫️餐後點心:🍋檸檬蛋白撻,超級好食,小妹本身都十分喜歡呢款甜品💛;🍫德利絲朱古力,朱古力密度高,濃厚的甜品,好似食Royce生朱古力咁,帶脆脆的底部及旁邊的奶油,令成份甜品無咁膩,好邪惡但好美味😋

這是一個好正嘅美食體驗,如果下期《香港餐廳週》再有優惠,將會帶同家人一起享受享受❣️
溫馨提示🔔夏季優惠只做到8月25號,記得結帳要比滙豐信用卡丫😚😚
Bread
油封雞配黑布丁醬