2023-05-21 39 瀏覽
今日happy Friday同朋友去咗呢間位於中環蘇豪區嘅chill bar Holy eat~ 餐廳充滿玩味嘅裝修風格,再加埋霓虹燈同塗鴉元素,令人遠離返工嘅煩惱😆入去chill下~Cauliflower $88 - 呢道菜以烤花椰菜為基礎,配埋杏仁、石榴籽脆身嘅口感,同孜然、檸檬yoghurt嘅香味令味道同口感都好有層次感,非常適合作為開胃菜😍Mac Daddy n Cheese $98作為芝士控緊係要嗌呢道經典嘅美式菜😙通粉再加埋三重芝士醬,芝士味道超濃郁😍通粉煮得啱啱好,口感煙韌,整體好好食😉👍🏻Mix Seafood Linguini $168海鮮意粉因為加咗白酒同帕瑪森芝士調味,味道食落清新爽口❤️海鮮份量都幾多,有四隻青口,三隻大蝦同埋帶子👍🏻性價比幾高!Steamed Gyoza $118呢個餃子食落好有驚喜😍餃子係豬肉餡,調味啱啱好之餘,配埋辣醋同泡菜令餃子口感同味道都更豐富🤤推介必點!French Toast $88最後叫左呢個法式吐司,配埋花生醬、橙子果醬同鹽味焦糖,整體味道好豐富🤤 吐司口感鬆軟,搭配上果醬和鹽味焦糖霜,完全唔會覺得膩,食落反而覺得幾fresh,不

Cauliflower $88 -

Mac Daddy n Cheese $98

Mix Seafood Linguini $168

Steamed Gyoza $118

French Toast $88
最後叫左呢個法式吐司,配埋花生醬、橙子果醬同鹽味焦糖,整體味道好豐富🤤 吐司口感鬆軟,搭配上果醬和鹽味焦糖霜,完全唔會覺得膩,食落反而覺得幾fresh,不知不覺都食晒成個😆難怪呢個dessert係餐廳推介之一🤤

Aperol Spritz $118
朋友想飲Cocktail,於是餐廳manager就推介呢一款Aperol Spritz作為開胃酒🥂因為混合咗氣泡酒同梳打水,飲落好清爽,酸酸甜甜都好開胃😋

整體餐廳嘅菜式味道好豐富同多樣化,而且餐廳氣氛好好,播住嘅好high既音樂,令人更enjoy🤪好啱約埋朋友一齊chill住食嘢吹水~
2023-05-19
5 分鐘 (堂食)