2024-12-16
Quiero Mas價錢: $398 (restaurant week)/ +$180 lobster好味程度: 其他4/5, 龍蝦0/5!!服務🍴: 4.3/5環境🗾: 4/5性價比🥢: /回頭率😚: 1/5 nonono-就來到聖誕,西餐當然係一個最好選擇!呢間西班牙菜係社交平台見到好吸引,前排book左試試。去到雖然有book,但等左起碼15分鐘都未比到為止我地,店員都好貼心送上sangria飲住得🙂↕️ 佢地的景色望到中環半山一帶,唔錯。-✅✅Iberico jamon with crystal tomato bread. 麵包脆到好似餅乾crackers咁,上面的🍅蓉濕潤又酸maymay,好清新。加伊比利亞火腿食一農味一淡味,balance到。伊比利亞火腿質素幾好,有油脂的甘香,色澤又靚,味道唔會死鹹🤩 -✅✅Scallop ceviche. 刺身帶子片配蒜汁同牛油果蓉,開胃得來特顯帶子的鮮甜。仲灑上啲炸蒜,又幾香口👍🏻-✅Truffle & cheese bikini. 麵包綿密鬆軟,烘到脆脆但唔油膩。入面係滿滿的芝士同菇菌味,芝士係拉到絲的mozarella🤗-✅Iber
好味程度: 其他4/5, 龍蝦0/5!!
服務🍴: 4.3/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: /
回頭率😚: 1/5 nonono
✅Iberico ham & cheese croquette. 炸得香脆,入面綿密的薯蓉加巴馬火腿的鹹香,唔特別,但好食的😋
✅✅Garlic chili prawn. 蝦都大隻,個頭新鮮橙色。肉質爽彈🥳蒜頭味好香,仲有好多蒜粒,唔算好油。麵包要來沾都ok。
🆗Seafood paella. Paella的海鮮味唔濃,expect係會好香蝦湯/龍蝦湯味!但佢只係西湯的鹹味,冇海鮮感覺🤨同埋海鮮都頹頹地。啲蜆好細又乾。青口正常。呢到的蝦冇蒜油蝦咁香,肉質軟啲。如果無隻龍蝦都dry…
❌half boston lobster. 最幣係呢半隻龍蝦🦞已經唔大,肉基本係得個身個短短,但要加錢係超嬲,因為佢仲要係霉的,無鮮甜味都算,但個肉質係唔新鮮到癲,霉到係一patpat‼️🤮 為打卡而叫但好失望啊啊啊啊啊
✅Basque burnt cheesecake. 覺得唔係好似basque cheesecake,係普通cheesecake,因為唔係好有巴斯克的焦香味🤫 不過cheesecake個餡係軟滑的,同埋都香芝士的奶味。
✅Churros with chocolate dip. 正常,因為入面唔夠鬆軟🤔 成條有啲硬。兩個甜品我會中意cheesecake多啲!
整體係tapas好食,paella唔好食,甜品正常😳小小失望,特別隻龍蝦霉… 唔知其他main會唔會好d又或者係我唔好彩呢!