2022-09-28 276 瀏覽
今晚係公司Team Dinner,根據foodie同事的推介下,我地去左位於中環半山歌賦街的一間日式居酒屋的輕fine dine餐廳———Censu。我地叫左好多碟菜式一起share食。前菜包括油甘魚刺身同吞拿魚刺身,仲有一個薯蓉沙律我都覺得好好食,但係見慣大場面的同事話呢個沙律好普通,所以我本身想叫多個影相都算數。之後食左個好正既炸雞點日本新鮮生雞蛋,完全係味覺享受,而且係一個好特別的菜式。最最最重點既菜式係呢度既招牌黃油雞,簡單來講就係平時唔食雞皮既人都會忍唔住全部食曬,建議大家一定要叫呢個菜式,太好食,底下d飯吸收曬雞油,都係超級超級好食,一定會搶住食且唔會得閒理脂肪。十級推介!!!

十級推介!!!
黃油雞