2021-11-18 36 瀏覽
話說今日去返深水埗 某間開業多年皮鞋鋪 購買。 買完皮鞋 甘岩經過呢間 美味的泰國菜餐廳,覺得好有泰國當地美食feel.所以入去試一試豬頸肉飯。 燒過 邊位脆卜卜 勁香勁有口感。加上佢地鋪頭既獨特 醬汁 酸甜美味。一(點)難忘。炸魷魚。新鮮熱喇喇 好脆口。入面塊魷魚 勁彈牙。哈哈 老婆好大方 成兜沙津醬 滿上,食一口點一口 快樂無比。生菜包。 菜100%新鮮 肉炒的好香,唔會碟都係油 。所以好健康。加上肉好肉味 又唔會鞋。泰式檸檬茶。100%泰國口味 非文字能形容,總之好飲雞肉炒金邊粉。好正宗 有青檸 有花生碎 撈埋一齊食 根本就係泰國當地風味。加埋個碟 用左當到餐廳碟 哈哈 風味出哂黎。 金邊粉 炒的岩岩好 唔會勁濕 但又唔會好乾 調味方面 做得出酸酸地既感覺。仲要係老闆夠大方 第一次幫襯 都會大大碗大大兜 希望我地食客 食得飽
話說今日去返深水埗 某間開業多年皮鞋鋪 購買。

炸魷魚。新鮮熱喇喇 好脆口。

泰式檸檬茶。100%泰國口味 非文字能形容,總之好飲