2024-11-23 0 瀏覽
今日同屋企人去咗澳門玩有朋友介紹咗我去位於路氹嘅葡景軒食正宗既葡國菜入餐廳感覺好舒服我哋叫咗以下幾樣嘢食⭐️蘆筍湯: 個湯口感豐富,好綿滑,個賣相亦都好靚,就因為太靚,所以相都未影就比阿仔整亂左個湯🤣⭐️綜合葡式小食拼盤: 想試多啲嘢食,就一定要食小食拼盤,佢有4款不同葡式小食,每一款都炸得好脆口而不會太硬梆梆🤤⭐️手工乳豬鹹派: 呢個好有驚喜,佢外表好酥脆,而入面既乳豬好juicy, 鮮嫩多汁!⭐️炙燒葡式香腸: 呢個餸會係我地面前炙燒同切開,成件事好吸睛!⭐️葡式白酒炒花蛤: 啲花甲好新鮮,非常鮮甜⭐️正宗葡式焗鴨飯: 個飯都幾乾身,唔會太過濕,配埋鴨肉既味,不錯⭐️葡式焦糖雞蛋布丁: 焦糖香脆,布丁嫩滑,係一個好好嘅配搭,而且即場點火燒個焦糖表面,正😍呢一間餐廳都幾推薦,特別我有老有嫩,搵一間好食又舒服嘅餐廳真係好重要
今日同屋企人去咗澳門玩
有朋友介紹咗我去位於路氹嘅葡景軒食正宗既葡國菜
入餐廳感覺好舒服

我哋叫咗以下幾樣嘢食

⭐️葡式白酒炒花蛤: 啲花甲好新鮮,非常鮮甜