2010-11-30 6645 瀏覽
一連串的慶祝活動俾lee餐buffet攪到失左興緻~~~如果大家試過另一間buffet"自XX"的話, LEE間真係無得比~~~ 終於明白點解1915 walk-in係仲有位, 而且入面係咁空洞 ;p 冷盤: 蝦、螺、青口、蟹腳...............完全係lee平價貨, 連生蠔、龍蝦仔都冇~~~ 真係稱唔上係buffet!!! 而且上述4個item味道都係好普通...........大失所望~~~邊個話lee度以海鮮出名??? salad!!!!! 更慘不忍睹~~~ d菜係d好普通o既生菜, 而唔係salad菜, 配料亦只得d 粟米粒、青瓜........一d普通餐廳自助salad bar都有o既野, 但我expect唔係咁樣, 因為lee度係威尼斯人度假村酒店!!!日式食物更可憐~~~ 刺身切到唔同size, 好少見到hotel會容許自己擺d條狀刺身law.......sigh~~~人地o個d一片片, 佢就一條條, 連d邊位都要埋, 唉~~~~~ 其他刺身都仲有吞拿魚同八爪魚, 不過已經失哂興趣 另外仲有d賣相好差o既sushi!!!! 仲差過d supermarke
一連串的慶祝活動俾lee餐buffet攪到失左興緻~~~

另外仲有d賣相好差o既sushi!!!! 仲差過d supermarket sushi!!! 所以我都係一d都冇食~~

熱款都唔知點數好, 因為我差不多係無食過, 佢係有"干炒牛河" 同"炒飯" 仲有d 灼菜feel o既煮菜, oh~~~~~~~~ 見到都唔開胃................我有試佢d 麵檔law, 唯一係個湯底好咋, 因為佢連d麵都可以好差, 碎到夾唔到............ ><

可能因為佢以印度食品為主題, 印度食物係有自己一個corner, 都佔左接近35%~~~ 好勁啊~~~ 但可惜o既係唔討好, 味道真係連試都冇意慾試, 真係食buffet第一次係食到咁慘淡!!! 但佢的確好配合主題, 有d 烤餅、白飯、curry...........................

甜品、水果都可以彈呀
誇張到...........~~~ 西米露男友飲左2啖就冇飲, 可以想像係唔好飲~~~ 水果連最普通o既西瓜都冇, d 水果仲要係浸o向水入面浮下浮下~~~ 嘩~~~ 好精彩啊~~~ lee度唯一要讚o既係件小小blueberry cheesecake.......................因為味道同出面o既係一樣, 所以要讚~~~~~~~ 雪糕反而最不堪入目, 唔知係佢o既雪櫃唔得, or太多人開櫃啦~~~ ( 但全場坐左3成人only ;p ) 佢得o個3款最普遍o既雪糕, 雲呢嗱、士多啤梨 & 芝麻, 幾驚第3種係朱古力, 真係以為自己o向屋企食緊"牛X公司"呀~~~~ 總知你一路筆一路會去質疑自己到底係唔係O向威尼斯人度假村酒店!!!

最後佢O既SERVICE係更恐怖, 我地約1915入場, 真係CHAIR都未坐暖, 10-15mins後佢已經o黎收$$賣單.....wow........service好到不得之了, 完全驚你無$$ or 走佬law~~~勁!!! lee樣都算啦~~~ 但我地一路食o既時候係無waiter o黎收碟, 佢地寧願將d無人用o既枱面執拾整齊都唔願意幫我地收碟, 我地係要不停舉手佢先肯過o黎~~~~~~oh!!!!!!!! 服侍空氣真係會更開心??? or佢expect之後會有一團一團人o黎食buffet???

我係絕對唔會再O黎
~~~ 真係好恐怖, 無諗過咁出名o既酒店都有d"咁出色"o既buffet!!!!!!! 大家要三思而後行!!!
2010-11-26
紀念日