2024-07-15 1655 views
下班後和朋友聚餐,有朋友之前在西環店吃過,覺得不錯,所以我們這次選了銅鑼灣店來試試。由於我們之前已經預約了,所以只等了一會兒就能入座。店內通風做得不錯,不會有太濃的火鍋味。雖然店鋪不算大,但座位還是挺舒服的。由於其中一個朋友不能吃辣,所以我們點了沙茶牛肉湯底和最便宜的套餐,Prime Grade牛肩胛片及西班牙無激素豬肉片,限時2小時。當店員拿上沙茶牛肉湯底放上桌時,一陣陣沙茶香撲鼻而來。上菜很快,我們通過手機下單,店員很快就送上來了。食物方面,牛肩胛片雖然不是肥牛類,但吃起來完全不韌,十分美味。豬肉片也非常美味。另外,他們還有各種不同款式的丸子(如芝心牛丸、蘑菇芝士堡等)。整體黎講是一次不錯既用餐體驗。

整體黎講是一次不錯既用餐體驗。
2024-07-12
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Dinner
沙茶牛肉湯底
無意中搵到呢間食台灣藥膳湯米線既舖頭,可能因為喺地庫嘅關係, lunch time好易搵位😆而且坐得舒服,價錢由$65起,性價比算唔錯👍🏻適合大team人又唔想等位😂試左午市自選麵套餐,車仔麵咁自己揀兩款餸,再配台灣藥膳雞湯😆🍜台灣藥膳沙茶湯配墨魚春卷、台灣皇庭貢丸湯底唔算好濃郁,墨魚春卷彈牙👍🏻、貢丸正常發揮,米線比較淋身🧐🍜台灣藥膳黑蒜湯配鍋燒牛肉(+$3)、台灣芋泥貢丸個黑蒜湯唔算濃但入味,鍋燒牛肉份量幾多而且配左洋蔥🧅(吉野家的感覺😂),芋泥貢丸就同想像中有出入😂以為會係入面有爆漿芋泥,但原來只係粒丸有芋頭粒😛+$10起配台式飲品

🍜台灣藥膳沙茶湯配墨魚春卷、台灣皇庭貢丸

🍜台灣藥膳黑蒜湯配鍋燒牛肉(+$3)、台灣芋泥貢丸

+$10起配台式飲品
2024-01-03 2620 views
啱啱去咗間餐廳食咗一頓真係讓人回味無窮嘅涮涮鍋。一落坐就被佢哋嘅藥膳椰子雞鍋底吸引住,湯底清甜,而且啖啖都感覺到嗰陣藥材嘅香氣,喝落去真係暖笠笠。喂,話說佢哋嘅美國Prime極上牛頸脊肉,質感彈牙得嚟肉味超濃,涮完鍋直接入口,嘩,瞬間覺得自己高登食神。仲有西班牙黑毛豬啊,肥瘦比例啱啱好,唔係太肥又夠香,點滴味道都流露在嗰舌尖之上。配料方面,佢個鮮枝竹真係咬落去夠韌、夠味,仲有手工韮菜餃同墨魚春卷,勁入味,簡直係口感之選。嗰啲手工麵啊,勁滑、彈牙,同湯底「咗嚟」就絶配!終於到甜品時段,個MÖVENPICK雪糕嗰個香滑細膩,真係喺咁滿足嘅一餐之後帶嚟一個完美嘅結束。唔講咁多啦,下次再約埋班friend黎探究下嗰無限時間之旅啦,keep得住嘅肚皮準備好先!👍🍜🍲

🍲台式火鍋 🚹1-8人 🐻‍❄️#新奇控——————俾餐廳嘅無限時任食+流心芋頭貢丸吸引左,🐻🐻‍❄️決定食呢間打邊爐😆!因為想試丸多啲,所以只叫左最初級嘅任食套餐:🍴Prime Grade牛肩胛片 及 西班牙無激素豬肉片💲308加一湯底:沙茶牛肉其他火鍋店比較少見嘅湯底,偏濃味😋配吸汁食物、肉類都ok👍🏽推薦:✅沙茶牛肉(非套餐牛肉)🐻:好嫩滑!類似炒牛河嗰類牛肉片🐻‍❄️:我覺得好食過套餐嘅牛肩胛片🤣套餐牛肉煮出嚟都偏厚✅西班牙無激素豬肉片🐻:豬肉片厚切,食落好似叉燒,加埋湯底係沙茶叉燒🤣唔錯👍🏽✅芫荽燒賣🐻‍❄️:芫荽燒賣有驚喜🤣煙韌有咬口,芫茜味唔重~✅雪糕:✅Movenpick法式焦糖燉蛋雪糕(右),有焦糖味,初食似雲呢拿加焦糖,後期又有啲蛋味😋✅Dryer’s 烏龍茶雪糕(左),茶味濃,帶甘味🐻‍❄️:鍾意左邊茶味濃!🐻:不過左邊略苦,螞蟻人可以避開🤣不過不失:⏺芋泥貢丸同其他丸類(無影晒)🐻🐻‍❄️:丸基本上無伏,種類都多,好多有餡,新奇控逐樣試幾好玩😝不過每樣試一粒已經飽左~~唔推薦:⛔️凍朱古力牛奶雪香⛔️凍香芋雪香朱古力/香芋粉沖嘅凍飲…味道非常麻麻,建議揀返非台式特飲會安全啲最後
🍲台式火鍋 🚹1-8人 🐻‍❄️#新奇控
——————

🍴Prime Grade牛肩胛片 及 西班牙無激素豬肉片
💲308加一

湯底:沙茶牛肉

推薦:

✅沙茶牛肉(非套餐牛肉)
🐻:好嫩滑!類似炒牛河嗰類牛肉片
🐻‍❄️:我覺得好食過套餐嘅牛肩胛片🤣套餐牛肉煮出嚟都偏厚

✅西班牙無激素豬肉片
🐻:豬肉片厚切,食落好似叉燒,加埋湯底係沙茶叉燒🤣唔錯👍🏽

✅芫荽燒賣
🐻‍❄️:芫荽燒賣有驚喜🤣煙韌有咬口,芫茜味唔重~

✅雪糕:

✅Dryer’s 烏龍茶雪糕(左),茶味濃,帶甘味
🐻‍❄️:鍾意左邊茶味濃!
🐻:不過左邊略苦,螞蟻人可以避開🤣

不過不失:
⏺芋泥貢丸同其他丸類(無影晒)

唔推薦:
凍朱古力牛奶雪香

⛔️凍朱古力牛奶雪香
⛔️凍香芋雪香

最後一讚,服務幾好👍🏽見我哋第一次食會介紹,甚至根據需要推薦;上菜亦好快,真係落order轉頭就有👍🏽👍🏽

結論:大部分配料同飲品都普通,只有肉類較好。未必會encore~
2023-11-29
$339 (Dinner)
2023-12-08 1703 views
第一次去試呢間餐廳嘅打邊爐 係慶祝生日 打邊爐是無限時的任食 湯底和食物的質素也很好 食物有很多不同的選擇服務員服務態度也非常好 慶祝生日時服務員會主動問使唔使幫手影相和主動拎餐具給我們切蛋糕 尤其是服務員Ching的態度親切☺️很不錯的體驗 會再去次去幫襯 性價比高的餐廳🥰🥰🥰🥰🥰
第一次去試呢間餐廳嘅打邊爐 係慶祝生日
Birthday
  • 椰子雞湯底
  • 墨魚滑
2023-12-05 1304 views
朋友請食生日飯,又想冇限時間,坐得舒服,所以就上open rice搵下食邊間,結果選擇了小鍋霸,服務態度和環境都幾好,比左個卡位我同朋友坐,都幾舒服,不過就細間左少少。我哋叫了最平嗰餐,,但見有無限凍檸茶就心心眼,第一around叫的食物尚算可以,但豬肉就麻麻,好韌,完全咬唔到,所以冇再叫過,牛肉唔錯,但這個價錢可能有更好的選擇,不過湯底唔錯,而且加湯有紅棗,枸杞,都係其他地方冇。但嘢飲佢係有得揀少甜少冰,但出完第一around之後,全部都變得好甜,就算我選冇甜都加左甜,可能多人廚房就開始亂。如果想人再次幫襯,希望能夠做好啲。
2023-11-25
Celebration
Birthday
2023-11-20 1318 views
用OpenRice book位,七點半前走有八折。無限時很好,食得舒服。服務不錯,會主動俾多個兜放骨/油。星期六中午12點幾食到5點,不算很多人,送餐算快。揀左中價位餐, 椰子雞湯底,好味但始終會油啲。牛都ok 但選擇少 蝦、鮮魚片和蛤都新鮮墨魚滑幾好但菜間中有發泡膠粒要自己撥走豆腐如果多啲類型更好
服務不錯,會主動俾多個兜放骨/油。

星期六中午12點幾食到5點,
不算很多人,送餐算快。
揀左中價位餐, 椰子雞湯底,
好味但始終會油啲。

牛都ok 但選擇少
蝦、鮮魚片和蛤都新鮮
墨魚滑幾好
但菜間中有發泡膠粒要自己撥走
豆腐如果多啲類型更好
2023-11-18
$400 (Lunch)
2023-11-16 1164 views
今日去咗銅鑼灣嘅小鍋霸同朋友食午餐 餐廳就算係下午時段都有任食嘅火鍋午餐時間人唔太多坐得夠晒舒服 兩個人都俾咗張大四人卡位 重點係無限時,同知己傾到夜晚都仲得呀叫咗個最抵食套餐 有prime grade 牛肩胛肉西班牙無激素豬肉 牛肉肉食肥瘦均勻,而且牛肉味 口感好冧 西班牙冇激素豬肉非常驚喜,見到肥肉太多口感較為爽口,而且都好新鮮必點鮮蝦 非常大隻,而且蝦肉情半透明狀態 證明好新鮮 肉質彈牙鮮甜台式嘢飲大大杯仲要係任飲 朱古力雪香 朱古力味濃郁

台式嘢飲大大杯仲要係任飲 朱古力雪香 朱古力味濃郁
晚上跟朋友聚餐,最近天氣涼涼地,都係打邊爐最好。店內環境舒適,同隔離檯有一定距離。人均$450的牛牛質素唔錯,主打的無限時放題任飲任食的確幾抵。牛肉好食,貝類鮮味十足,丸類都特別,非酒精類飲品有凍檸茶、朱古力雪香等等都好正,每人包一杯牌子雪糕~唯一最可惜亦係最致命問題係湯底偏甜,愈煲愈甜,食到好漏。 湯底有待改善,否則好難再試。如果以主角打邊爐嚟講,湯底係打邊爐嘅靈魂。所以呢個價錢可以有更多更好嘅選擇。

如果以主角打邊爐嚟講,湯底係打邊爐嘅靈魂。
所以呢個價錢可以有更多更好嘅選擇。

辣湯底
甜湯底
蘑菇芝心丸
蘑菇芝心丸
2023-11-06 786 views
之前有朋友推介呢間 所以黎試下 都真係幾唔錯我地揀左$308 嗰個餐 有牛肩胛肉同冇激素豬肉片 仲有好多火鍋配料任食😋湯底就揀左台灣麻辣牛肉涮涮鍋 揀左小辣越食都越辣🥵 不過好香花椒味同好夠麻 啲野食都好入到味牛肉都唔錯嘅 好大片又有牛肉味👍 其中我地覺得最驚喜係個有骨魚皮🤤🤤 厚好多脆好多 有魚味好多!推薦黎到一定要叫呢個蝦同帶子都唔錯 幾新鮮鮮甜👍 因係怕菜太索味會好辣所以就叫左雜菇片 唔叫菜🤣🤣🤣 都好多唔同款 好爽口👍最後食嗰個甜筒係焙茶味 個茶味好香濃 上面仲有啲nuts 咬下好有口感總括黎講都真係幾抵食 加埋一都係人均~$350 唔限時 不過咁啱隔離坐左一大堆人就比較嘈 同埋就算係打緊邊爐都覺得冷氣有啲凍😂 帶定外套會好啲味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰晚餐人均~$350(收+1)
之前有朋友推介呢間 所以黎試下 都真係幾唔錯

牛肉都唔錯嘅 好大片又有牛肉味👍

蝦同帶子都唔錯 幾新鮮鮮甜👍

總括黎講都真係幾抵食 加埋一都係人均~$350 唔限時

味道❤️❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️💔

💰晚餐人均~$350(收+1)
2023-10-17 995 views
去開銅鑼灣,又想同朋友坐低傾偈,我哋揀咗個唔限時嘅火鍋邊爐,食落又幾有驚喜,材料好豐富,性價比都幾高。😍😍😍我哋叫咗佢嘅入門版,每位$308,肉類方面有豬有牛,兩個都好新鮮!佢嘅海鮮尤其出色,不論係大蝦,蜆肉,鯇魚,帶子,全部都好新鮮,同埋好爽口🥰🥰另外佢嘅有骨魚皮亦都有驚喜!咬落去脆卜卜,每位仲包一個甜品,可以揀Movenpick雪糕!😆😆坐得好舒服,又冇人趕你,傾偈嘅首選!😍😍

2023-10-17 669 views
之前一大班同事一齊食過其他分店,銅鑼灣呢間小鍋霸新開張。中學同學補祝我生日,去中午時間去打個邊爐先。湯底就有15 款,真係好多選擇。價錢$308 成人包一個湯底,一款 prime grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片。所有餸菜飲品都係QR code 下單。麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋小辣,大大件雞件,湯底辣得過癮。台式飲品真係必飲,凍雪香咖啡,凍朱古力超級濃,連飲兩杯,爽又解辣。另外芝士牛丸 連點兩次,爆芝士醬。必點,炸有骨魚皮。食埋最後嗰杯雪糕,真係大滿足。
之前一大班同事一齊食過其他分店,銅鑼灣呢間小鍋霸新開張。

中學同學補祝我生日,去中午時間去打個邊爐先。

湯底就有15 款,真係好多選擇。

麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋小辣,大大件雞件,湯底辣得過癮。

另外芝士牛丸 連點兩次,爆芝士醬。

必點,炸有骨魚皮。

食埋最後嗰杯雪糕,真係大滿足。

• 有骨炸魚皮
  • 麻辣蕃茄雞肉鍋
2023-10-16 657 views
今日放半日伴國內朋友去食手工涮涮鍋放題,由$308- $508三個Grading,我哋選擇$308~Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片個款,我哋最鍾意呢度不設時限吃到飽,傾到飽為止!仲有15款鍋底可以選擇!火鍋食材選擇又多又新鮮,台灣直送配料:台灣鴨血、米血糕、足8吋長巨蟹棒、三星蔥溶岩漿貢丸、台灣貢丸滑⋯⋯手工魚滑,肉丸及餃子🥟等等,上菜速度快,服務亦好好!個人心水食品~藥膳椰子雞涮涮鍋,藥膳味中又帶濃郁椰子香,雞件嫩滑,滋補養顏。~任食美國安格斯Prime Grade牛肩胛肉質鮮嫩,牛味濃。~我最鍾意店內提供多元化嘅飲品:啤酒汽水外,仲有大大杯水果冰茶、台式飲品都有。~海蝦又大隻又新鮮,墨汁墨魚滑好彈牙爽口。Ending食返杯Movenpick or Dreyer 雪糕好滿足😊😊

個人心水食品
~海蝦又大隻又新鮮,墨汁墨魚滑好彈牙爽口。

2023-10-10
$308 (Lunch)
2023-10-11 686 views
又發現了一間可以由朝吃到晚的火鍋,地點位於銅鑼灣,,地鐵站行過去只需要3分鐘, 10分就腳這裏除了是沒有限時和任吃之外,飲品也是非常有特色的!這裏是可以任叫台式飲品!我們叫了蟲草花桃膠雞藥膳湯底,平時沒怎樣煲湯,立刻喝了兩碗滋補一下!湯底非常濃郁是真材實料!飲完整個身體也暖和起來我們選擇了的是prime grade 牛肩胛肉和西班牙豚肉套餐牛肉無論色澤和味道都10分上等,西班牙味道有濃郁的豬肉香氣,十分惹味!食肉獸必吃!這裏的海鮮也10分新鮮,我們叫了蜆,鮮蝦,帆立貝和墨魚滑,非常鮮甜另外這裡的丸類也非常出色,我推薦大家芝士牛丸,牛丸內包着很多芝士,軟滑拉絲...蟹籽丸也是我的最愛...這裏的蔬菜也很新鮮,我們叫了油麥菜,粟米和紫蘿蔔,紫蘿蔔鮮甜多汁,因為這火鍋十分滋補,多吃一些蘿蔔中和一下也無妨飲品我們叫了朱古力雪香和香芋雪香,真材實料,雪香上鋪了滿滿的杯芽,正最後我們再叫了一盒mOvenpick雪糕,為這一餐畫上完美的句號!那天晚上我沒有吃晚飯,應了店家說的吃到飽!超值!

飲品我們叫了朱古力雪香和香芋雪香,
真材實料,雪香上鋪了滿滿的杯芽,正

2023-10-04
Lunch
2023-10-10 443 views
我又嚟小鍋霸打邊爐啦😆因為無限時任飲任食真係好正😍今日嚟咗銅鑼灣食🥳湯底我哋叫咗麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋🍲配料有蕃茄🍅豆腐卜,粟米🌽洋蔥🧅木耳等,非常足料,湯底又麻又辣仲有蕃茄嘅酸味🍅非常有層次😋我哋今次叫408元嘅美國Prime Grade 牛頸脊套餐😍啲牛頸脊油脂分布好平均,仲好重牛味,非常好食😋仲有西班牙伊比利亞黑毛豬🐷都幾好食😋蝦好新鮮彈牙🦐蜆都幾大隻,重點係冇沙👍🏻響鈴都好脆口👍🏻自家製手工韭菜餃非常好食🥟啲丸類都好高質👍🏻我最愛嘅係爆漿濃芝牛丸🧀超濃芝士味,牛丸勁彈牙,嚟呢到必食😍另一個我最愛係有骨炸魚皮,非常鬆脆可口,好食到停唔到口😆油麥菜和金菇都好新鮮好味👍🏻叫咗幾次極上牛頸脊都非常靚😍非常好食👍🏻🍹水蜜桃紅茶勁濃勁好飲😋🍦食到最後每人有一份高質甜品😍為呢餐畫上完美句號🥳小鍋霸無限時任飲任食真係好堅😋最堅係冇人會吹您last order,冇人會吹您離開,職員仲超nice,落完單食物好快送到👍🏻食物質素非常之好,環境舒適😻真心推介大家嚟打邊爐👍🏻

仲有西班牙伊比利亞黑毛豬🐷都幾好食😋

蝦好新鮮彈牙🦐蜆都幾大隻,重點係冇沙👍🏻響鈴都好脆口👍🏻

另一個我最愛係有骨炸魚皮,非常鬆脆可口,好食到停唔到口😆
油麥菜和金菇都好新鮮好味👍🏻

叫咗幾次極上牛頸脊都非常靚😍非常好食👍🏻