2023-06-18 978 views
小鍋霸 (Tower 535)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B03號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋、極上牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬等候時間:10分鐘星期日是父親節,一家三口看過黃鴨後便來到銅鑼灣的小鍋霸嘆個無限時吃到飽套餐,食後覺得非常滿意,特來介紹下!小鍋霸位於銅鑼灣Tower 535,由港鐵站前往約需6至7分鐘,交通方便!田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋:蕃茄味濃郁芬芳內,而鍋內已有六七條煮得非常入味的牛肋條,可當作一個餸菜享用!😋😋😋極上牛頸脊:與普通肥牛比較肉質更幼嫩可口,牛頸脊雖然薄切但卻不會容易夾斷,可見質素上佳!👍👍👍西班牙伊比利亞黑毛豬:肥瘦比例適中,切得薄而大塊,一口一塊,不亦樂乎!😍😍😍其他火鍋配料:可謂應有盡有,我們試過的有沙茶牛肉、牛栢葉、無添加有骨魚皮、鮮魚片、生猛海蝦、花枝滑、墨汁墨魚滑、台灣鴨血、台灣腸、芝士腸、米血糕、甜不辣、魷魚羹、台灣燕餃,食到呢度,已飽到上心口!👏🏻👏🏻👏🏻飲品方選擇眾多,我們試過凍朱古力牛奶雪香、凍香竽雪香、凍Latte雪香、凍黑糖冬瓜茶、凍柑桔檸
小鍋霸 (Tower 535)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B03號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

等候時間:10分鐘

飲品方選擇眾多,我們試過凍朱古力牛奶雪香、凍香竽雪香、凍Latte雪香、凍黑糖冬瓜茶、凍柑桔檸檬及凍芒果茉莉花等,非常盡興!😄😄😄
2023-06-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$408 (Lunch)
  • 田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
  • 極上牛頸脊
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
2023-06-16 202 views
台式任食無限時火鍋,比其他同樣的出名台式火鍋店抵食及質素高!五點前結帳八折!湯底有多款選擇,可以加錢雙拼, 店員推薦養生蟲草花桃膠雞湯底, 有保健功效。 餐廳食材新鮮, 牛肉任食, 可以選貴一點的美國Prime牛頸脊及西班牙黑毛豬, 肉質非常嫩滑, 顏色一看就知道不是平貨。另一推薦是雞脾肉, 非常軟腍, 點了好幾次, 平時出去食的雞沒有那麼滑的。墨魚滑, 花枝滑也可以重點試, 肉質彈牙!其他食材方便, 超級長蟹柳必點, 其他地方食唔到, 另外豬肉, 菇菌類都新鮮。台式飲品免費任飲, 有台式奶茶咖啡, 香芋奶茶等等, 選擇多。甜品是Movenpick雪糕, 也可以選Haagen Dazs。店內雖然沒有熟食魚生類提供, 但保持到火鍋配料高質新鮮, 加上無限時! 抵食!

墨魚滑, 花枝滑也可以重點試, 肉質彈牙!

2023-06-11
之前曾經去過將軍澳分店,最近知道銅鑼灣亦開了分店,今天下午便提早前來這裏吃晚飯。極上牛頸脊套餐$408。飬生蟲草花桃膠雞涮涮鍋,味道鮮甜,不會有太多藥材的味道,感覺滋潤。Prime Grade極上牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬肉片、西班牙無激素豬肉片。Prime Grade極上牛頸脊,牛肉味道十足,放在湯內十數秒,便可以享用鮮嫩可口的牛肉。西班牙伊比利亞黑毛豬肉片,這個豬肉出名味道鮮甜,是個人最喜愛的豬肉之一。🥰🥰🥰🥰🥰西班牙無激素豬肉片,雖然比不上西班牙伊比利亞黑毛豬,不過味道都很鮮甜。花枝滑、墨汁墨魚滑,其中以花枝滑最為爽口彈牙,還有些花枝粒在裏面。👍👍👍生猛海蝦,海蝦的尺寸很大,屬於海中蝦級數,肉質鮮甜,爽口彈牙,不知不覺之間,吃了差不多一斤以上。😍😍😍😍😍是日海鮮是花甲,肉質鮮甜美味,非常新鮮。這個又是海鮮類必點的其中一樣。鮮魚片,是黑魚片,肉質鮮甜可口。吃飽肉類,便點了油麥菜、萵荀、日式油揚豆腐、唐生菜、鮮枝竹。這些食品都可以平衡肉類的油膩感。凍朱古力牛奶雪香,朱古力味道十足,還有些麥芽在裏面,甜道亦適中。凍黑糖冬瓜茶,黑糖味道香濃,甜道剛剛好。飯後每人有一杯雪糕,吃完這杯雪糕

極上牛頸脊套餐$408。

鮮魚片,是黑魚片,肉質鮮甜可口。

凍黑糖冬瓜茶,黑糖味道香濃,甜道剛剛好。

飯後每人有一杯雪糕,吃完這杯雪糕,已經非常滿足。
2023-06-12 149 views
台灣醉雞藥善湯米線,湯有藥善味,醉雞味剛剛好,坐位好舒服,寬闊,以銅鑼灣地區價錢唔算貴,好大碗,員工 services 好,有禮貌,銅鑼灣開新 building 全部餐廳都高質素,有些西餐仲好特別有風格,地方好舒服,餐廳晚上有人無限時任食火鍋,價錢都合理,仲有靚牛肉任食最重要無限時,又唔使趕住食趕住走人,而且火鍋配料都算多,見到食評就嚟試下,果然沒有失望,藥善湯米線真心正,好少在香港有藥善湯,而且味道剛好,一定會再試晚上火鍋,會再幫襯
晚上火鍋,會再幫襯
2023-06-12 208 views
銅鑼灣呢間主打無限時任飲任食嘅小鍋霸台式養生火鍋🍲, 有別於一般任飲任食嘅火鍋店, 新開呢啲火鍋店乾淨整潔, 入面都係佢哋一貫嘅簡約現代風格, 環境乾淨光猛, 冷氣夠凍幾舒服。湯底方面, 有多款台式養生火鍋湯底任你揀, 如果要鴛鴦鍋, 都係加$48就可以啦, 藥膳沙茶雞涮涮鍋用料豐富, 藥膳湯底有多款藥材, 滋味養生, 總之任你配搭🥢。最平嘅$308餐主打Prime Grade牛肩胛肉同埋西班牙無激素豬肉片🥩。我地揀咗個中等價錢 $408, 有美國Prime Grade極上牛頸脊, 西班牙伊比利亞黑毛豬, Prime Grade牛肩胛肉同埋西班牙無激素豬肉片。七點前賣單仲有八折, 如果九點後入坐都有八五折, 計落都幾抵食!套餐包所有台式特飲任飲, Movenpick雪糕或其他雪糕一杯。我地點咗麻辣牛肉鍋🍲做湯底, 小辣唔算好辣, 又唔會搶哂食物本身嘅味道。另外我都好鍾意佢哋嘅滑, 有台灣貢丸滑、花枝滑同埋墨汁墨魚滑🦑; 尤其係花枝滑, 好爽口, 又有少少花枝粒, 有咬口。墨魚滑又鮮味又有層次!佢哋亦都有唔同嘅海鮮, 而且有不時會輪轉嘅時日海鮮🦐, 今日叫咗啲帆立貝, 卜卜蜆, 鯇魚片,

另外我都好鍾意佢哋嘅滑, 有台灣貢丸滑、花枝滑同埋墨汁墨魚滑🦑; 尤其係花枝滑, 好爽口, 又有少少花枝粒, 有咬口。墨魚滑又鮮味又有層次!佢哋亦都有唔同嘅海鮮, 而且有不時會輪轉嘅時日海鮮🦐, 今日叫咗啲帆立貝, 卜卜蜆, 鯇魚片, 深海魚柳, 海蝦啦等等, 海鮮都新鮮, 蝦都幾彈牙, 爽身。我地食火鍋最鍾意叫蝦食, 因食蝦就知佢啲用料係未新鮮….隻隻都手板咁長, 果然抵食。大大隻卜卜蜆鮮甜飽滿, 仲有叫咗啲水餃, 丸類, 長蟹棒, 牛拍葉, 響鈴等等。

牛頸脊🥩🥓, 牛肩胛非常高質, 牛脂肪分佈均勻, 唔會太肥, 食多兩塊都唔驚啦。牛味好香濃, 而且切得厚度啱啱好, 滾一滾就食得, 真係要推介佢自家製辣椒醬, 好香好惹味, 增加香味。

娃娃菜🥬十分翠綠, 鮮甜爽口, 吸哂啲湯都好正呀!
飲品叫咗一杯金桔檸檬, 蜜桃綠茶, 兩杯都好fresh, 好解渴, 又唔太甜, 啱哂我地呀!

#小鍋霸#littlehotpotking#銅鑼灣美食#台灣火鍋#打邊爐#麻辣#藥膳#香港美食#hotpot#hotpothk#hkfood#hkfoodie#相機食先#手機食先#高質#食好西#抵食#任飲任食
#無限時火鍋放題
2023-06-09 167 views
任食火鍋成日限住時間真係食得好唔盡興不如去銅鑼灣新開無限時火鍋放題 啦😋西環係佢哋嘅總店15款台式藥膳湯底 全部都好吸引鴛鴦鍋另外+$48!揀咗蟲草桃膠湯底入面非常足料,食咗咁多桃膠 皮膚靚佢哋食物上台嘅速度好快🥢我揀咗個中位嘅價錢牛肉脂肪比例好好,肉質鮮嫩,淨係食牛肉都回本.火鍋配料自助QR code落單,識食一定係食海鮮有海蝦、蜆等我推介墨魚滑打邊爐係一定要食嘅嘢仲有好多好特別嘅丸物超鍾意台飲嘅我即刻叫咗香芋奶茶和台灣特級朱古力、CP值高 正🧋😻
任食火鍋成日限住時間真係食得好唔盡興

不如去銅鑼灣新開無限時火鍋放題 啦😋
西環係佢哋嘅總店

15款台式藥膳湯底 全部都好吸引
鴛鴦鍋另外+$48!
揀咗蟲草桃膠湯底
入面非常足料,食咗咁多桃膠 皮膚靚

佢哋食物上台嘅速度好快🥢
我揀咗個中位嘅價錢
牛肉脂肪比例好好,肉質鮮嫩,
淨係食牛肉都回本
火鍋配料自助QR code落單,
識食一定係食海鮮
有海蝦、蜆等
我推介墨魚滑
打邊爐係一定要食嘅嘢
仲有好多好特別嘅丸物

超鍾意台飲嘅我即刻叫咗香芋奶茶
和台灣特級朱古力、CP值高 正🧋😻

小鍋霸係鍋霸副線﹐主打台式養生火鍋🍲佢同鍋霸一樣,都係主推無限時任食🍴望望menu,有超過60款配料、牛肉以及海鮮任君選擇,超吸引!有15款湯底任你揀,必食推介有台式麻辣湯底系列;我地今次就選擇左清甜嘅蟲草花桃膠湯,夠哂滋潤養生!如果想試鴛鴦鍋🍲另外加$48就可以~Lunch 胃口細細,所以我地試左最平嘅$308套餐有Prime Grade🐂牛肩胛肉同埋🇪🇸西班牙無激素🐖豬肉片有別於傳統火鍋店要出去飲品櫃自取小鍋霸採用QR Code 落單,有多款台式特飲任飲🍹有專人沖調好再送上檯~打邊爐點少得嗌我至愛嘅手打滑😋花枝滑🦑encore左3次;同時我地都試埋較少見嘅墨汁墨魚滑,鮮味足之餘又有層次,可以一試!😌另外是日海鮮係蜆同海蝦;餐廳會不時會更換、輪轉海鮮menu~最尾食完每人仲有一杯雪糕,有 Mõvenpick/Häagen-Dazs 🥰可以揀,夠哂滿足!
小鍋霸係鍋霸副線﹐主打台式養生火鍋🍲
佢同鍋霸一樣,都係主推無限時任食

有15款湯底任你揀,必食推介有台式麻辣湯底系列;
我地今次就選擇左清甜嘅蟲草花桃膠湯,夠哂滋潤養生!
如果想試鴛鴦鍋🍲另外加$48就可以~

Lunch 胃口細細,所以我地試左最平嘅$308套餐

有別於傳統火鍋店要出去飲品櫃自取
打邊爐點少得嗌我至愛嘅手打滑😋

2023-06-06 228 views
小鍋霸一聽到鍋霸開咗分店馬上去試!位於銅鑼灣嘅小窩吧,亦都係一間無限時吃到飽台式火鍋餐廳,火鍋湯底超過10款。今次同男朋友試咗中價套餐,有美國prime grade牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬。湯底方面,我哋揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋。湯底一雙睇落平平無奇,飲一啖湯是是發現相當有驚喜,椰子味相當香濃,而且有雞湯嘅鮮甜,非常惹味。我哋多點咗好多極上牛頸脊同埋牛肩胛肉,兩款肉各有特色。牛肩胛肉肉味蛟龍,相對亂畫程度冇咁高;極上牛頸脊,油脂比例較多,入口油香十足而且嫩滑。除咗牛肉仲有海鮮任點任食,包括蝦、沙白蜆、帆立貝。每款食材都非常新鮮,值得一試。另外值得推介嘅會係花枝滑同埋牛肉滑,兩款都非常彈牙,而且食材味道突出非常好食。
小鍋霸

2023-06-06 129 views
第二次黎呢度獨毒樂。要搵地方適合自己一個人嘅火鍋,選擇真係好少。如果唔係任食嘅,一個人真係好難叫野食。任食嘅,食品質素又通常一般般。終於俾我搵到呢間小鍋霸,第一次食喺一家3口喺將軍澳分店,試過唔錯。之後就成為我獨食火鍋嘅首選。揀左$308果個價錢,已經包晒湯底,任飲同任食,仲要無限時。不過我一個人,時間對我黎講無咩concern, 基本上唔駛個半鐘都一定食飽走人。講返個鍋底,兩次我都揀麻辣蕃茄牛肉湯底,我食小辣都覺得幾辣,好濃好正。至於佢地嘅火鍋配料,係我選擇呢度嘅主因,佢地有啲高質配料,唔係其他任食火鍋經常見到的,例如蟲草花,紫蘿蔔,羽衣金藍,炸有骨魚皮,手打墨魚滑。基本上我次次淨係食呢幾樣野。至於牛肉,我揀最平果個餐係US Prime grade, 都已經滿足到我。無限時,但7pm前埋單有8折,折實$278。
第二次黎呢度獨毒樂。
無限時,但7pm前埋單有8折,折實$278。
麻辣蕃茄牛肉湯底
有骨炸魚皮
紫蘿蔔
麻辣蕃茄牛肉湯底
有骨炸魚皮
紫蘿蔔
週末來個無限時吃到飽套餐 (全日供應) 😍..原來而家餐廳仲做緊優惠,感覺好抵啊!7pm 前離座人頭費 8折9pm後入座人頭費85折湯底選擇 (藥膳湯底藥材包含):當歸、北芪、紅棗、杞子、桂圓、黨蔘今次湯底揀左:藥膳椰子雞涮涮鍋🔸美國Prime Grade極上牛頸脊 $408🔸西班牙伊比利亞黑毛豬🔸美國Prime Grade牛肩胛肉🔸西班牙無激素豬肉片其他配料都選擇多多:鵪鶉蛋、三星蔥溶岩漿貢丸、濃汁牛丸、芋泥貢丸 (流心)、生猛海蝦、自家製手工韮菜餃、蟲草花、金菇菜、鮮枝竹、台灣燕餃、墨魚春卷、芫茜燒賣、奶油南瓜包、芝心牛丸、是日海鮮 (蜆、海蝦) 手工黑松露芝士豬肉餃、台灣響鈴卷、炸魚皮、芋絲、自家制台灣手工麵、台灣腸、米血糕,滿滿台式風味。所有台式特飲任飲🔸凍香芋/朱古力芋雪香、熱茉莉花茶、熱黑糖冬瓜茶MOVENPICK 或其他雪糕一杯 🔸Drever'sD- Collection 培茶扭紋脆筒🔸Movenpick 意大利奶凍雪糕最後吃到飽點少得雪糕🍦,來個甜蜜作結吧!..×××××ש銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B03號舖..

週末來個無限時吃到飽套餐 (全日供應) 😍

原來而家餐廳仲做緊優惠,感覺好抵啊!
7pm 前離座人頭費 8折
9pm後入座人頭費85折

湯底選擇 (藥膳湯底藥材包含):
當歸、北芪、紅棗、杞子、桂圓、黨蔘

今次湯底揀左:藥膳椰子雞涮涮鍋

🔸美國Prime Grade極上牛頸脊 $408

🔸西班牙伊比利亞黑毛豬
🔸美國Prime Grade牛肩胛肉
🔸西班牙無激素豬肉片

所有台式特飲任飲
🔸凍香芋/朱古力芋雪香、熱茉莉花茶、熱黑糖冬瓜茶

MOVENPICK 或其他雪糕一杯
🔸Drever'sD- Collection 培茶扭紋脆筒
🔸Movenpick 意大利奶凍雪糕

最後吃到飽點少得雪糕🍦,來個甜蜜作結吧!
×××[小鍋霸]×××
©銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B03號舖
2023-05-31 98 views
間中都會心思思,想食放題,可以暴飲暴食,真係一件超邪惡,但係幸福嘅事😎😎今次同事推介小鍋霸,咁啱原來銅鑼灣都開咗一間,一於試試!小鍋霸原來係冇限時!坐足幾個鐘,狂飲狂食,真係非常瘋狂七點前離座,仲要有8折!咁就抵上加抵!一坐低,嗌飲品,cool down一下台式飲品,港式飲品,選擇都幾多而且幾出色😎😎香芋雪香奶茶,甜味啱啱好,上面啲脆脆好正✨美國prime grade極上牛頸脊反覆叫咗幾次,都係一樣咁靚仔!脂肪分布平均,又唔會太肥,肉味香濃,啱晒食肉獸🫶🏼西班牙伊比利亞黑毛豬雖然睇落個樣好似好肥,但係食落完全改觀!正正係因為黑毛豬嘅脂肪,令到成個口感非常滑溜!豬肉又爽口,幾好食喎!仲有我最愛嘅海鮮,大大隻蝦,滿足!其他個鍋配料都好高質,就好似依粒流心芝士丸,絕對唔可以錯過!我哋揀咗藥膳椰子雞湯,清甜,感覺又健康。湯底入面本身有好多雞髀肉,好滑,好入味,所以雞髀肉都要encore🤤🤤最後食埋個靚靚雪糕,真係大飽口福!雖然雪糕甜品唔係任食,每人只可以揀一款,但係基本上任飲嘅飲品、超多選擇嘅食物,已經令你飽到反艇啦,下次一定要再嚟!預留多啲時間😂😂

今次同事推介小鍋霸,咁啱原來銅鑼灣都開咗一間,一於試試!
小鍋霸原來係冇限時!
坐足幾個鐘,狂飲狂食,真係非常瘋狂
七點前離座,仲要有8折!
咁就抵上加抵!
一坐低,嗌飲品,cool down一下
台式飲品,港式飲品,選擇都幾多
而且幾出色😎😎
香芋雪香奶茶,甜味啱啱好,上面啲脆脆好正✨

美國prime grade極上牛頸脊
反覆叫咗幾次,都係一樣咁靚仔!
脂肪分布平均,又唔會太肥,肉味香濃,啱晒食肉獸🫶🏼

西班牙伊比利亞黑毛豬

仲有我最愛嘅海鮮,大大隻蝦,滿足!

我哋揀咗藥膳椰子雞湯,
清甜,感覺又健康。

最後食埋個靚靚雪糕,真係大飽口福!
今次來到位於銅鑼灣的小鍋霸分店,是一家以無限時任飲任食涮涮鍋為主打的餐廳,無限時仲要任飲任食真係非常少有,大量的卡位座所以坐得非常寬敞舒適,可以同朋友放心慢慢傾慢慢食。🥰 我們點了極上牛頸脊套餐 ($408),套餐包括任食的美國Prime Grade極上牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、美國Prime Grade牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片等多種肉類,還有各式火鍋配料、丸、海鮮、炸物、肉類、麵類、任飲的台式特飲等,最後還可以點一杯 Mõvenpick / Dreyer's / Häagen-Dazs 雪糕。😍 佢仲亦有折扣優惠,7點前賣單有8折, 9點後入坐就85折。👍首先談談湯底,我們選擇了台灣古早牛肉涮涮鍋,這湯底濃郁鮮美,口感非常好,適合用來烹調各種肉類和配料。😋我們開始享用各種肉類,各式肉類質地細嫩、口感鮮美,十分適合用湯底涮煮,入口後滋味十分濃郁。😋此外,還提供了多種火鍋配料,包括海鮮、丸、炸物、麵類和各式蔬菜,讓我們可以根據自己的口味加入喜愛的食材。這些配料新鮮可口,鮮美的口感讓人垂涎欲滴。😋最後,我哋點咗 Movenpick 瑞士朱古力雪糕和 Dreyer's 日本抹茶紅豆雪

最後,我哋點咗 Movenpick 瑞士朱古力雪糕和 Dreyer's 日本抹茶紅豆雪糕,讓我們享受完美的結尾,大大滿足!🥰
之前係寶琳食過一次覺得唔錯,見到佢銅鑼灣都開咗分店,地方闊落,而且火鍋嘅心癮又起,於是就去咗再食😍揀咗個中級套餐,有四款肉類可以選擇,有美國極上牛頸脊、黑毛豬、牛肩胛肉及無激素豬肉片,個人最鍾意牛頸脊,雪花紋非常之分明,牛味好出,非常之好味😆養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋湯底非常之高質,飲落甜甜地,而且蟲草花嘅份量係極量,口感卜卜趣超正,桃膠擺落去煮都質感幾得意,好滋味❤️配料方面都幾多樣化,有是日海鮮、海蝦、雞肉腸、芋絲、午餐肉、生根、蟹柳、鴨血、唔同嘅丸類等等,應有盡有,多到唔知點揀好🤭個人覺得佢嘅芋絲同埋鴨血都非常之好食,尤其是鴨血Q彈軟滑,而且切得幾薄新,索晒啲湯嘅精華,非常之好味,encore左兩碟😆另外飲品方面都幾多選擇,嗌咗黑糖冬瓜茶、芒果茉莉茶,香香甜甜好解渴😚仲要有Movenpick雪糕食,超吸引呀😍

2023-05-28
Type of Meal
Lunch
  • 養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋
極上牛頸脊·西班牙黑毛豬套餐🌟藥膳沙茶牛肉湯底湯底一上枱,香氣已經撲鼻而來,濃郁嘅沙茶味,加埋索汁嘅木耳同豆卜,好入味😙店員同我哋建議左食肉既次序,西班牙黑毛豬👉🏽無激素豬肉片👉🏽極上牛頸脊👉🏽牛肩胛肉🌟西班牙黑毛豬薄薄一片,輕輕一淥就食得,肉味足夠,食落去幾新鮮。-🌟極上牛頸脊肉質油脂分布均勻,比例好啱我口味。食落口唔會太肥嘅感覺,令人想一口接一口。🌟爆漿濃芝牛丸(流心)邪惡之選,拉絲程度驚人🤣 牛味都好足!-🌟鮮魚片冇骨嘅魚片入口即溶,仲要吸晒湯底嘅味道,令我有啲食上癮!🌟自家製手工黑松露芝士豬肉餃鍾意食黑松露嘅我一個人食左幾隻,濃濃嘅黑松露味配搭芝士,真係好夾!🌟香芋雪香奶茶濃厚嘅香芋味,配料係健康嘅粟米片、脆脆同胚芽,可以揀少甜、少冰。🌟甜品食完打邊爐可以揀雪糕,我就揀左Häagen-Dazs同dryers甜筒,為今餐畫上句號🤤
極上牛頸脊·西班牙黑毛豬套餐

🌟藥膳沙茶牛肉湯底

🌟西班牙黑毛豬
薄薄一片,輕輕一淥就食得,肉味足夠,食落去幾新鮮。
🌟極上牛頸脊

🌟爆漿濃芝牛丸(流心)
邪惡之選,拉絲程度驚人🤣 牛味都好足!
🌟鮮魚片
冇骨嘅魚片入口即溶,仲要吸晒湯底嘅味道,令我有啲食上癮!

🌟自家製手工黑松露芝士豬肉餃

🌟香芋雪香奶茶

🌟甜品
今次選擇了位於銅鑼灣台式養生火鍋湯底總共有15款,選擇很多有一款必合適你的味道選擇了台灣養生雞涮涮鍋肉類🥩,選擇了$408美國Prime Grade 極上牛頸脊西班牙伢比利亞黑毛豬套餐湯底濃郁就算後期加了湯也不影響味道充滿雞湯味道也有足八寸超長蟹柳棒 (我的最愛)海鮮蝦很鮮甜 肉質厚實食物種類夠多!飲品也很多!無限時的火鍋🍲,實在太飽了!小鍋霸📍 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B03號💰港幣: 人均408套餐
今次選擇了位於銅鑼灣台式養生火鍋

西班牙伢比利亞黑毛豬套餐

湯底濃郁
就算後期加了湯也不影響味道
充滿雞湯味道

也有足八寸超長蟹柳棒 (我的最愛)
海鮮蝦很鮮甜 肉質厚實

食物種類夠多!飲品也很多!
無限時的火鍋🍲,實在太飽了!

小鍋霸
📍 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B03號